Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » Search » Search Results » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Showing posts 1 to 20 of 216 results Stranica (11): [1] 2 3 4 sljedeca » ... zadnja »
Author Post
Thread: dr Hulda Clark, liječenje
vvb

Replies: 1
Views: 76

dr Hulda Clark, liječenje 12-17-2017 12:31 Forum: U KRUGU PORODICE

Antiparazitni program, liječenje zapperom... Ima li ko kakva iskustva s tim??

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

09-27-2014 10:59 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

Ispricavam se osobi pod nadimkom "pravi mostarac". Doslo je do zamjene identiteta i upotrijebio sam neke kvalifikacije koje nisam trebao.

"Pravi mostarac", ispricavam se!

Ukoliko zatrazis da me kazne, imas svako pravo.

Osobi "semir iz svemira" isto tako zelim svako dobro...U Sudanu, gdje i pripada!!!!

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

09-26-2014 17:05 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

Najbolje sto mogu,

drustveno prihvatljivo je udati se za covjeka druge vjere jer nikome to ne smeta niti kome steti. To je njeno pravo a zakon koji kaze drugacije je nazadan, nehuman zakon koji postuju samo drzave poput Sudana i pravdaju ga osobe poput tebe. Zato i jesu tamo gdje jesu.

Drustveno neprihvatljivo je ubijat, s drogom se baviti jer steti drugima! zato postoji zakon koji to sankcionira!

U svakom slucaju, od srca ti zelim da zavrsis u toj zemlji ciji zakon pravdas i posujes jer tamo i pripadas.

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

09-25-2014 19:34 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

Ma bi, svasta nesto, ali nema smisla...


Usporedba ti i nije nesto, posjedovanje droge je drustveno neprihvatljivo, nemoralno i kaznjivo. Zato i postoje zakoni i kazne, da se drustveno nemoralne, nehumane i devijantne radnje sankcioniraju i sprijeci njihovo ponavljanje ili sirenje. Znaci zato sto su nehumane i nemoralne, ugrozavaju druge ljude i njihovo zdravlje ili slobode.. Takvo je posjedovanje droge ili njena prodaja, ubijanje, mucenje, kradja, varanje i sl.

S druge strane, a vratimo se na pocetak ove gluposti koju ovde kloc stokilas i ti pokusavate pojasniti i opravdati, unatoc tome da godinama zivite na zapadu (ne znam koji cete moj tamo i ko vas takve tamo drzi), sloboda, koju bi svako na ovome svijetu trebao imati i koju si i ti imao, u izboru osobe s kojom ce zasnovati obitelj i imati potomke, koju i zivotinje u tim drzavama imaju, se kaznjava smrcu! Cinjenica da zelis s nekim osnovati obitelj, potomke je tvoj izbor i to je drustveno prihvatljiva norma koja se ne smije kaznjavati. A prihvatljiva je jer nikome ne steti, nikoga ne ugrozava! Ona se razlikuje od posjedovanja droge koja je drustveno neprihvatljiva i amoralna pojava koja ugorazava zdravlje i zivote ljudi i kao takva je svakako kaznjiva, negdje uvjetom a negdje smrcu.

Nadam se da si toliko suvisao da razlikujes dobro od zla, moralno od amoralnog i prihvatljivo od neprihvatljivog.

I onda spominjes Guantanamo, pa po cemu se razlikuje taj zakon sto zenu treba zatuci jer je izabrala osobu s kojom ce dijeliti zivot i zakon koji godinama drzi zatvorenog vjernika jer je musliman, a mozda terorista??? Isto je to smece od zakona i ponasanja i po ovoj vasoj logici genijalac i ti bi ga trebali podrzati... Nema veze sto su nevini (kao i zena s pocetka price), jebiga, nisu se educirali!!!

Osvrni se oko sebe, 21 stoljece!!!!

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

09-25-2014 18:09 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

citat od semirizsvemira:
Bez obzira ne treba covjeku upucivati teske rijeci ( nije niko do sada ) . ja sam razumio poentu i odgovorio mu . Najveca razika moj dobri Kulje izmedju Islama i krscanstva je ta da se izvorni islam zadrzao u dobroj mjeri a krscanstvo je najblaze receno nestalo , onakvo kakvo je svijetu donio Isa.s. ili Isus . Pa bas zato , to je moja misjenje , je i doslo doba sa Islamom i Poslaniko s.a.w.s. da ljudima donese prepravke i ispravi ono sto su krscani zabrljali odricuci se , ako tako mogu reci ,Ibrahimovog tewhida , vjerovanja u jednog Boga .Genijalno!!!

Mozda se mijenjao ili prilagodjavao zato jer se ukazala potreba vremenom?!

Sta su trebali, još paliti vjestice na lomači, vješati jer tvrde "zemlja krece oko sunca a ne obrnuto"!!!

Po toj logici jos bi zivjeli u 17 vijeku...

Šta treba, pošla za nevjeru - vješaj je kao u 16 vijeku!! Obukla farmerice ili minjak, noge joj prebij!!!

Pogledajte malo oko sebe, 21 vijek!!!!

Thread: je li starinski
vvb

Replies: 2121
Views: 54877

09-22-2014 18:15 Forum: NOSTALGIJA

Taversenove bajke, sredina 70-tih... Nesto mi danas padose na pamet...Thread: Valja pogledati
vvb

Replies: 19
Views: 651

08-17-2014 14:30 Forum: TAZE IZ MAGAZE

Sva zemlja, znaci od Timine trafike na Rondou (bivse) do Kalemove,bila je vlasnistvo pravoslave crkve koja je prije 10-tak godina prodala poduzetnicima.

Kuce na Rondou, ona gdje je sada Hypo banka, i one oko oko nje ( u jednoj zivi Ljubica frizerka, stariji znaju o kome je rijec, u drugoj Bambala) mislim da su tri ukupno, su do 45. bile vlasnistvo obitelji Pesko.

U Titivoj i dan danas se mogu vidjeti natpisi "TRGOVINA PESKO", posebno tamo iznad Starog mosta.

E sada koliko je vlasnistvo bilo to je diskutabilno. Puno je toga nacionalizirano 45., ne samo Peskama nego mnogim bogatasima a posebice vjerskim organizacijama..

MOzda se nesto moze saznati iz linkova:

http://memorylimit.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632540

http://mosher.blogger.ba/arhiva/2011/03/28/2724936

http://mosher.blogger.ba/arhiva/2011/03

Thread: Poplave, kiša i snijeg u maju
vvb

Replies: 348
Views: 9085

05-18-2014 14:14 Forum: TAZE IZ MAGAZE

Važno i korisno!!!!

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-svi-k...znati/140518045

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

05-18-2014 11:13 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

citat od semirizsvemira:
citat od Stari Grad:
Sigurno, sema.

Btw. , ako ti je promaklo, mogu ti ponoviti:

Riječi Muhammedovih niti sam se doticao niti sam komentarisao same po sebi.

Komentarisao sam tvoje (izvitopereno) tumačenje istih, i nametanje te izvitoperenosti kao doktrine i isključivog i jedinog puta koji bi navodno svi ostali trebali slijediti.


-----------------------
Ne znam onda moras raditi na sebi . Jer ti BLAGE VEZE NEMAS SA ISLAMOM 26.gif
ZA vvb. Nemam namjeru vrijedjati nikoga samo prensim sta Islam kaze . Ti mozes to prihvatiti ili ne , boli me briga . Ove tvoje ostale cobanske diertacije ne komentarisem , ja sam gospodin covjek. Ako cemo pricati argumentovano moze a dozivanje ovaca preko brda ostavi . Imas literaturu na internetu pa ako te zanima potrazi 10.gif
NIsi gospodin, vjeruj mi!!!

Gospodin ima manire, uvijek stane na stranu pravde, slabijih i nemoćnih. Ti to nisi. Ti nisi ni čoban, oni su za tebe gospoda. Takve smo u mojoj raji nazivamo "šupcima"...

I to Islam ne kaže, to su govorili neki fanatici prije nekoliko stotina godina, a još veći se nakače na to. Islam je vjera mira, pravde, pomaganja i praštanja. Pročitaj malo što napiše SVJETLOST, njega od miline čitam, ponešto i naučim. To je islam...

Thread: Poplave, kiša i snijeg u maju
vvb

Replies: 348
Views: 9085

05-17-2014 19:32 Forum: TAZE IZ MAGAZE

I još nešto vrlo važno, pomoć u materijalu, bilo hrani ili lijekovima, potrebno je da se pazi da bude olakšano administrativnim organima. Razlog je jednostavan - rok trajanja koja se mora zakonski provjeriti. U ratu je svašta poklanjano, skoro smo svi vidjeli. puno toga se nije moglo koristiti.

Znači, hrana konzervirana a lijekovi zapakirani sa vidljivim rokom trajanja.

Mislim da bi dobro trebali pratiti portale koji ce informirati sta je najpotrebnije pa u tom smijeru pomagati.

Nesto privatno: pozdravljam svoje dojucerasnje kolege, a vječne prijatelje, koji su iz Maglaja danas otisli za Posavinu. Uvijek gdje je najgore..Mislim na vas!!!

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

05-17-2014 18:55 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

Upravo sam mislio na tvoje subjektivno mišljenje a ne o Islamu kojeg duboko i iskreno poštujem cijeli svoj život.

Između:

«Ako neko ubije nekoga ko nije ubio nikoga ili onoga koji na zemlji nered ne čini, kao da je sve ljude poubijao, a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao...» El-Maide, 32. "

i

""Ko promjeni vjeru (tj. napusti islam), ubijte ga!" (Hadis bilježe El-Buhari 4/75., Ebu Davud 2/440., Et-Tirmizi 6/243. i Ahmed 1/282.)",


izabereš donje i napišeš: ".... ali hoce da izigrava zrtvu"

I to je tvoje subjektivno mišljenje, poserem ti se posred njega! Ženi koja je trudna!? Koja će biti majka!!! I to zbog nazadnog zakona kojeg se i islamski svijet pasa! Pa imaš li duše imalo!!!!!!!!? Ako ništa zbog tog djeteta!

I slobodno sa tih svojih 100-njak kila, sa još dvojicom ahbaba sličnih tebi, i po konstituciji i po pameti, dodjite. Kad god zaželiš, svim ti se kunem osim djetetom i zenom, dam ti uz moje ime i moju adresu u Mostaru i Sarajevu. Volja ti na Rondou, volja ti na Baščaršiji, volja ti kod dzamije Kralja Fahda gdje se skupljate, samo javi. 3 godine vec ne treniram jer vise nisam u operativi, valjda je nešto ostalo.Služba me natjerala pa sam se nos'o s jačim, opasnijim i pametnijim, pa i bezobraznijim, valjda ću s vama makar ostat na nogama.

Thread: Poplave, kiša i snijeg u maju
vvb

Replies: 348
Views: 9085

05-17-2014 18:04 Forum: TAZE IZ MAGAZE

Postavio sam temu na Humanitarne akcije, ali evo i ovdje..


Situacija je grozna, nesto sto u svom zivotu nisam vidio. Katastroficno, cijela naselja nestala, voda prekrila i prve katove. trenutno je najgore na sjeveru jer je plimni val prosao sredisnju Bosnu, Maglaj, Zavidovice. Sve je poharano. Strahuje se od povratnog plimnog vala, bolesti koje prouzroci bujica-zarazne bolesti, od novih klizista ali i od minskih polja zaostalih u ratu, posebno oko Zavidovica.

Pomoc je zaista neophodna:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/federalna...alima/140517065

Thread: Hitno !!!!
vvb

Replies: 56
Views: 3295

05-17-2014 17:58 Forum: HUMANITARNE AKCIJE

Pratite vijesti:

http://www.klix.ba/
http://www.radiosarajevo.ba/

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

05-17-2014 17:55 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

citat od semirizsvemira:
citat od vvb:
citat od semirizsvemira:
citat od Stari Grad:
citat od semirizsvemira:
Krv muslimana nije dozvoljena osim u tri slučaja: ako oženjen ili udata počine blud, ko ubije nevinu osobu i osobu koja napusti svoju vjeru i odvoji se od džemata-zajednice muslimana." (Hadis bilježe El-Buhari (6878) i Muslim (1676) od Abdullaha ibn Mes'uda) i kaže, sallallahu 'alejhi ve sellem: "Ko promjeni vjeru (tj. napusti islam), ubijte ga!" (Hadis bilježe El-Buhari 4/75., Ebu Davud 2/440., Et-Tirmizi 6/243. i Ahmed 1/282.)
Naravno ovo vazi za zemlje u kojima je serijat a u Sudanu jeste serijat
Either you're with us or you're against us... George W. Bush, najava "rata protiv terorizma" ...---------------------
Porediti Muhammeda s.a.w.s sa Bushom je fasizam nevidjenih razmjera
Ne. Ubiti zenu, jos trudnu, iz razloga gore navednog je nevidjeni fasizam i barbarizam. To sto su pojedini fanatici na svoj nacin protumacili Islam ( a određene grupe to rade i sada ), sto od vjere koja je u svoje vrijeme vazila ( a i danas vazi, barem za mene koji nisam vjernik, unatoc ovim radikalnim grupama) kao najhumanija i znanstveno najnaprednija vjera koju su preuzimali čak i oni koji su ih okupirali ( kao npr. Mongoli), nema nikakve veze sa vjerom u Boga a posebno vjerom 21. stoljeca.

Izdvojio si radilakalne gluposti!!! Pročitaj dobro sljedeće što sam našao nakon par sekundi traženja na netu:

«Ako neko ubije nekoga ko nije ubio nikoga ili onoga koji na zemlji nered ne čini, kao da je sve ljude poubijao, a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao...» El-Maide, 32.

Poslanik, a.s., takoder je podsticao na blagost u postupanju sa nemuslimanima i upozoravao na grubost i nasilje prema njima. Kada su mu došli neki jevreji i, izigravajući nazivanje selama, kazali "Es-sammu alejke, Muhammede!", što je značilo: "Umro ti, Muhammede!", i kada ih je čula Aiša, odgovorila je: "Vi umrli i prokleti bili, neprijatelji Božiji." Poslanik, a.s., ukorio ju je zbog toga pa mu je rekla: "Nisi li čuo šta su rekli, Božiji Poslaniče?", a on joj odgovori: "Čuo sam i rekao: 'I vi.' Aiša, Allah voli blagost u svemu." (Bilježe ga Buharija i Muslim).
Promasio si temu . Ove dvije stvari nisu iste ali od kad ti stujes hadise .Vidi onaj gore hadis je m.a. znaci sto posto validan a ti nazivas to fasizmom . Znas li da je Muhammed sam ubio jednog zarobljenika , znas li da je vise puta naredio da se neko ubije . ne znas . uzmi i proucavaj Siru . Naso si jedan hadis koji nema veze sa ovom temom a ja dao deset i ti ih nazivas fasizmom . Islam je nauka , hadis je nauka ( ili Akida ) , Sira je nauka . Ovaj hadis je istinit ali nema neke veze sa ovom temom . Vidio si da se svakom daje rok da se predomisli a znala je da je takav zakon u Sudanu . Znaci ne moze reci da nije znala U nekoj zemlji ubijes covjek i dobijes 10 Godina zatvora anegdje te vjesaju . U nekoj zemlji je zabranjena droga a u nekima nije i za posjedovanje droge dobijes vjesanje a negdje opmenu .Mogla je otici u drugu zemlju i tamo zivjeti ali hoce da izigrava zrtvu
Uostalom ovdje imas jako dobro objasnjeno odakle sam i ja preuzeo neke dijelove
http://www.islamika.net/pitanja-i-odgovo...pustanje-islama"Mogla je otici u drugu zemlju i tamo zivjeti ali hoce da izigrava zrtvu"

E pa vidi, moja supruga se zove Emina i islamske je vjeroispovijesti. I imamo dijete. Ne trebam ti ni reci da su mi sve u zivotu. Tebe i takve japije pozivam da je mrko pogledaju pa da vas ko ćitire pobacam!!!!

Između milosti i ubijanja, preferiraš i odobravaš ubijanje trudne žene koja nikom nista nažao nije učinila pravdajući to zakonom. Nekim nazadnim, nehumanim i zaostalim zakonom. Poserem se na takav zakon!A posebno posred tikvetine onih koji ga odobravaju i praktikuju!!!

I za kraj. Ovo je pravi vjernik. Njoj se divim do bezgranične poniznosti. Tebe ne smatram normalnim.
http://www.ekskluziva.ba/SEKUNDA-DO-SMRT...ila-/48904.html

Thread: Hitno !!!!
vvb

Replies: 56
Views: 3295

Hitno !!!! 05-17-2014 17:33 Forum: HUMANITARNE AKCIJE

http://www.klix.ba/vijesti/bih/federalna...alima/140517065Situacija je kaotična! Desetine mrtvih, na hiljade razorenih kuca. Potrebno je pomoći što je prije moguće.

Thread: izdala islam.
vvb

Replies: 106
Views: 2633

05-17-2014 09:00 Forum: RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA

citat od semirizsvemira:
citat od Stari Grad:
citat od semirizsvemira:
Krv muslimana nije dozvoljena osim u tri slučaja: ako oženjen ili udata počine blud, ko ubije nevinu osobu i osobu koja napusti svoju vjeru i odvoji se od džemata-zajednice muslimana." (Hadis bilježe El-Buhari (6878) i Muslim (1676) od Abdullaha ibn Mes'uda) i kaže, sallallahu 'alejhi ve sellem: "Ko promjeni vjeru (tj. napusti islam), ubijte ga!" (Hadis bilježe El-Buhari 4/75., Ebu Davud 2/440., Et-Tirmizi 6/243. i Ahmed 1/282.)
Naravno ovo vazi za zemlje u kojima je serijat a u Sudanu jeste serijat
Either you're with us or you're against us... George W. Bush, najava "rata protiv terorizma" ...---------------------
Porediti Muhammeda s.a.w.s sa Bushom je fasizam nevidjenih razmjera
Ne. Ubiti zenu, jos trudnu, iz razloga gore navednog je nevidjeni fasizam i barbarizam. To sto su pojedini fanatici na svoj nacin protumacili Islam ( a određene grupe to rade i sada ), sto od vjere koja je u svoje vrijeme vazila ( a i danas vazi, barem za mene koji nisam vjernik, unatoc ovim radikalnim grupama) kao najhumanija i znanstveno najnaprednija vjera koju su preuzimali čak i oni koji su ih okupirali ( kao npr. Mongoli), nema nikakve veze sa vjerom u Boga a posebno vjerom 21. stoljeca.

Izdvojio si radilakalne gluposti!!! Pročitaj dobro sljedeće što sam našao nakon par sekundi traženja na netu:

«Ako neko ubije nekoga ko nije ubio nikoga ili onoga koji na zemlji nered ne čini, kao da je sve ljude poubijao, a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao...» El-Maide, 32.

Poslanik, a.s., takoder je podsticao na blagost u postupanju sa nemuslimanima i upozoravao na grubost i nasilje prema njima. Kada su mu došli neki jevreji i, izigravajući nazivanje selama, kazali "Es-sammu alejke, Muhammede!", što je značilo: "Umro ti, Muhammede!", i kada ih je čula Aiša, odgovorila je: "Vi umrli i prokleti bili, neprijatelji Božiji." Poslanik, a.s., ukorio ju je zbog toga pa mu je rekla: "Nisi li čuo šta su rekli, Božiji Poslaniče?", a on joj odgovori: "Čuo sam i rekao: 'I vi.' Aiša, Allah voli blagost u svemu." (Bilježe ga Buharija i Muslim).

Thread: Elfid Elfa Šaran
vvb

Replies: 11
Views: 1131

03-07-2014 12:26 Forum: ZAUVIJEK U NASHIM SRCIMA

Elfa je Lefif...

Godine i godine provedene na rondou s mojim pok. ocem...

Uvijek ću te se rado sjećati...

Rahmet tvojoj dobroj mostarskoj duši...

Vanja B. s obitelji...

Thread: vvb,sretan rođendan
vvb

Replies: 6
Views: 174

01-28-2014 18:49 Forum: ČESTITKE

Hvala vam i živili...

Thread: **Na danasnji dan**
vvb

Replies: 82
Views: 3627

09-23-2013 07:51 Forum: ISTORIJA / POVIJEST

Koncert U2 u Sarajevu, 23.9.1997. Fantastično!!!

http://www.youtube.com/watch?v=V5a-pcoAWcY

Thread: Zbog ovakvih golova...
vvb

Replies: 115
Views: 5465

09-23-2013 07:13 Forum: SPORT

citat od chaba:
Pa jeste, negdje do 2000. se držala kvaliteta iz zajedničke lige, kasnije, kad su došli novi klinci bez iskustva jake utakmice dvaput tjedno, dosta je opala kvaliteta.
Ove godine je HNL jako zanimljiv, mislim da su super stvar naprravili s ligom 10 i da bi sve ove države okolo trebale isto postupiti. Mada mi i BH liga dugo nije bila zanimljiva ko ove sezone.


Nakon Eura 96. , Alan Shearer prelazi iz Blackburna u Newcastle za tada nevjerojatnih 15 milijuna funti (Maradona je u Napoli iz Barcelone presao za 5 mil funti). Pojavio se trasfermarkt , menadzeri i cirkus je poceo. 99. Vieri dobija 31 mil funti da predje u Inter, Crespo 35 u Lacio... U Madridu se jos sjecaju Baljica koji je proglasen 2. najgorim transverom Spanije ( tesko je bilo Woodgate-a preci) a Balaban i Aston Villa je posebna prica.

E tu se nalazili i "nasi". Menadzeri ih ko paprike prodavali. Otvorilo se trziste, islo se u Azerbejdzan, Turkmenistan, Kinu, Koreu, Libanon, Tursku drugu ligu, Belgijsku drugu ligu i sl., u stvari ko je god ponudio keš. Para ovde nije bilo pa se za ćitire islo vani. Ko je imao valjao otisao je nek je cifra bila 5 znamenki. I tako su nam se i lige srozale.

Ja se ne mogu nacudit kad kazu Mamic prodao Modrica, pa sta je trebao, da mu neko u Velikoj Kostreni ili Zapresicu noge polomi. Ruku na srce, dobrom igracu je tesko i ostati na ovim prostorima..

Showing posts 1 to 20 of 216 results Stranica (11): [1] 2 3 4 sljedeca » ... zadnja »