brato, znam sta je neimastina kada sam ostao u gacama kada mi je kuca izgorila na Carini '92
a ja otisao ni torbe nisam ponio, kontam proce brzo sve ovo...
a poslije niti para niti hrane...pa snalazi se nekako...ali opet izadje na dobro hvala bogu
Adise volio bih da se i ti ukljucis u ovu temu . Izgledas mi razuman i covjek koji barata argumentima a ne vriskom i parolama sto strasno zvuce
___________________________________________________________________ Neznalicu ces prepoznati po tome sto odgovara prije nego saslusa, protivi se prije nego razumije i prosudjuje o onome o cemu nema znanja. (BIHARUL ENVAR, DIO 78, S. 278
religiozni ljudi imaju svoje argumente iz relgioznih izvora
ateisti imaju svoje argumente iz sekularnih izvora
i ko je onda u pravu?
a u argumentima su vecinom teorije bez puno cinjenica
ovako glava ne zaboli...
politika je vec drugo, jes da nije crno-bijelo ali opet se moze razuman zakljucak donijeti iz iznesenih argumenata koji su potkovani cinjenicama
Pogresno sam se izrazio
mislio sam na ovo o cemu diskutujemo ja i rondo
___________________________________________________________________ Neznalicu ces prepoznati po tome sto odgovara prije nego saslusa, protivi se prije nego razumije i prosudjuje o onome o cemu nema znanja. (BIHARUL ENVAR, DIO 78, S. 278
Zgembo, pripremam ti jedan post s kojim cu ti "potuci" kvaziargumente do temelja.
Dug je poprilicno ali ce biti nesto sto ce Tani biti drago procitat (a Boga mi i Hanki).
Uistinu sam ti zahvalan da debati ! Potices me na razmisljanje o nekim stvarima o kojima do sada nisam (J.S. Mill kaze u svojim postulatima "Gradjanske Racionalnosti" da je: "Debata potrebna jer bi smo intelektualno stagnirali")
Jos samo kad bi mi odgovarao na sva pitanja koja ti postavim a ne samo parcijalno i prizvoljno....ali Boze moj.
Za pocetak (opet te pitam) gdje zivis sada?
~243~
Sta bi od posta ja zakunjah cekajuci
___________________________________________________________________ Ako ne gledas vijesti onda si neinformiran a ako ih gledas onda si pogresno informiran.
___________________________________________________________________ Ako ne gledas vijesti onda si neinformiran a ako ih gledas onda si pogresno informiran.