|
|
Maggie
moforaja
Poruka: 2736
Location: daleko
|
|
ima negdje, ali evo ti ovdje nabrzinu:
mljeveno meso dobro izmjesaj sa rizom, nekuhanom (nemoj previse rize, onako odprilike, samo da se meso razabere), zacinima i mozes (ja nisam uvijek) sitno, sto sitnije mozes lukom.
pravi manje kuglice, uvaljaj ih u brasno i ubacuj jednu po jednu u kljuc vrele vode i onda pusti da kuhaju jedno satak vremena, ili sat ipo na tihoj vatri, u tu vodu dodaj paradajz sosa
ja isto tako pred kraj dodam sljedece:
krupno izrezanu vecu glavicu luka, saransaka i svjeze gljive i pustim jedno 15 minuta da kuha, i onda gljive i luk dodju kao fin dio sosa za rizu ili pire
___________________________________________________________________
|
|
02-02-2006 18:34 |
|
alaga
moforaja
Poruka: 5566
Location: Zabrdalje
|
|
ima negdje, ali evo ti ovdje nabrzinu:
mljeveno meso dobro izmjesaj sa rizom, nekuhanom (nemoj previse rize, onako odprilike, samo da se meso razabere), zacinima i mozes (ja nisam uvijek) sitno, sto sitnije mozes lukom.
pravi manje kuglice, uvaljaj ih u brasno i ubacuj jednu po jednu u kljuc vrele vode i onda pusti da kuhaju jedno satak vremena, ili sat ipo na tihoj vatri, u tu vodu dodaj paradajz sosa
ja isto tako pred kraj dodam sljedece:
krupno izrezanu vecu glavicu luka, saransaka i svjeze gljive i pustim jedno 15 minuta da kuha, i onda gljive i luk dodju kao fin dio sosa za rizu ili pire
ovo tvoje se sigurno
nekako drugcije zove
mozda juvalaci ja tako nekako.
U sakavcima nema trunke brasna,
a ni luka
samo saransak i biber majdonos,meso i riza
ne mislim te podcjenjivat
ti to znash .
Ne mogu da se ne sjetim
majkinih sakavaca.
Sakavci se zovu zato sto se
smjesa stisne u saku /nikakve kuglice/
na kraju procesa ne ostaje nikakav saft.
Vjerujem da ce Djemka potvrditi ovo sto sam napisao
___________________________________________________________________ UT TU MIHI , ITA EGO TIBI
|
|
02-02-2006 19:37 |
|
alaga
moforaja
Poruka: 5566
Location: Zabrdalje
|
|
|
02-02-2006 20:06 |
|
Maggie
moforaja
Poruka: 2736
Location: daleko
|
|
|
02-02-2006 20:11 |
|
|
|
|
|