|
|
refleksija
moforaja
Poruka: 3364
|
|
|
04-02-2006 22:22 |
|
Zivcho
Gost
|
|
|
04-02-2006 23:20 |
|
Nepoznata1
Gost
|
|
Zivcho, u pravu si...svasta se danas desava.....
U nas s jednog kraja drzave do drugog pretrcis za pola sata, pa sam stvarno paraniocna, pogotovo poslije onih dogadjanja od prije nekoliko godina u Belgiji...
Ne sjecam se koliko je Beba imala godina kad sam joj objasnila da ne komunicira s nepoznatima, ma pricala sam tome od kad je prohodala i uvijek pazim na da ju imam na oku.
Skola mi je na 20 m od stana, cini mi se da je samo jednom sama otisla u skolu, i to jer sam bila bolesna, pa ju nisam mogla odvesti.
Zna da postoje ljudi koji ne vole djecu koji ih muce, sada su objasnjenja ostala na tome, a tu je negdje istog uzrasta kao i Carmelino dijete.
Nema razloga za brigu hoce li biti istraumiran ili ne istinom, brem ce se paziti...
|
|
04-03-2006 00:27 |
|
Carmela
vjeciti optimist
Poruka: 7603
pokretac teme
|
|
Nisam ja to iznenada, preko noæi, rekla. Veæ par puta sam ga "okolokole" pripremala na te situacije, tipa kad odem u prodavnicu, tata je vani, pa se mora zakljuèati dok se ne vratim i otvoriti samo meni, kao u bajci vuk i sedam kozliæa. No, veæ izvjesno vrijeme pita da ode sam kod bake koja ne stanuje daleko. A kako je i škola u koju æe iæi na pola puta od kuæe do bake, to on hoæe da ispita. E, to sinoæ je došlo spontano. On je veæ znao za nepoznate ljude, ali ne baš detalje. Nisam ja previše slikovito objašnjavala jer je on sam bio pun pitanja na tu temu. Prilièno je savjestan za svoju dob, pa reko, objasniæu mu zašto je to tako.
I inaèe, kad sam veæ naèela ovu temu, a sinoæ sam i ja bila malo pod dojmom zbog njegove reakcije, jutros mi se veæ nadovezuje generalno pitanje je li ili nije greška djeci "ranije" govoriti o "ružnim" stvarima koje ih oèekuju?
04-03-2006 09:09 |
|
|
|
|
|