|
|
|
Praktikovanje "pozajmljivanja" uterusa za pare je cesca pojava nego sto se misli. Neko ga cini iz emocionalnih razloga (sjecate se Fibi iz "Friendsa" ), a neko iz finansijskih.
Sta mislite o ovome pravnom, etickom, naucnom...pitanju. Da li ste da se ono ozakoni u BiH ako da, u kom vidu? Da li bi svi trebali imati pravo na to ili bi ste ga uskratili odredjenoj grupi (samcima, homoseksualcima,...).
Ako ne, zasto?
___________________________________________________________________ Volim, fudbal, kosarku, tenis, .... al' od svega najvise volim sport.
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Senad Hadzifejzovic dana 05-06-2009 u 23:34.
|
|
05-06-2009 22:04 |
|
Maggie
moforaja
Poruka: 2736
|
|
I ja sam da se ozakoni, jednostavno jer je to jos jedan nacin, i mislim posljednja sansa da neko postane roditelj. Ljudi koji se odluce na taj korak su sigurno probali sve moguca i nemoguca lijecenja. Za njih je ovo zadnja sansa.
Nisam zato da se surogatsvo ozakoni samo za vjencane parove, vec sa svakoga ko je u mogucnosti da odgoji djete, ko je "normalan". Sta je normalno ....ljudi koji ne provode pola zivota po zatvorima, ljudi sa cistim kriminalnim rekordom, koji ce imati "jaki" background check.
Ako se kvalifikuju, onda nije bitno jesu li samci, heteroseksualni ili homoseksualni parovi. Da se ozakoni samo heteroseksualcima i po tom onim u bracnoj vezi, za mene je cista diskriminacija.
Ja licno ne bih mogla biti surogat majka - ne znam kako bi "dala" to dijete nekom drugom, medjutim toliko slucajeva ima kada je surogat majka koristena u slucaju bolesti, kada su u pitanju porodica ili bliski prijatelji i slicno.
Za mene je to nobilno. Uciti za nekoga tako nesto, podjeliti srecu koja se bez tebe ne bi nikad mogla desiti.
05-07-2009 19:17 |
|
|
|
|
|