Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » TRADICIJE MOSTARA » KUHINJA » Povrce na 100 nacina » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (3): « prethodna 1 2 [3] Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
djemila djemila is a Female
Naj-Moder 2008




Poruka: 11483
Location: Mostar

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

      citat od pasha:




    pa ako nema salveta u novinu a ako ni to nema onda onako pa prebacuj iz ruke u ruku dok se ne hladne 13.gif


i ne zaboravi puhati 07.gif

___________________________________________________________________
Nije znanje Znanje znati....vec je znanje Znanje dati...

08-31-2009 20:31 djemila is offline Pregledaj poruke od djemila Dodaj djemila u listu prijatelja
sara sara is a Female
moforaja




Poruka: 5288
Location: bogu za ledjima

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

      citat od pasha:

        citat od sara:

          citat od pasha:

        kuhani kukuruz "Djelmas":

        ogulis mladi kukuruz
        stavis u vrelu vodu
        kuhas dok bude skuhano
        izvadis posolis stavis u papirnu salvetu ili ako nemas komad novine 35.gif 19.gif


      hvala na receptu 10.gif .... jedno pitanje , mozeli bez salvete 01.gif



    pa ako nema salveta u novinu a ako ni to nema onda onako pa prebacuj iz ruke u ruku dok se ne hladne 13.gif




OVO JE LAKSE IZ RUKE U RUKU 13.gif 13.gif 13.gif

___________________________________________________________________
Drzite srecu kao pticu: sto njeznije i lakse ?Bude li se osjecala slobodnom ostace Ti rado u ruci" 33.gif

08-31-2009 23:42 sara is offline Pregledaj poruke od sara Dodaj sara u listu prijatelja
ZiZi_ ZiZi_ is a Female
trudim se


Poruka: 225
Location: florida

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

PITA OD PRAZILUKA


Sastojci:

750 grama tankih kora za pitu
250 grama pirinèa
4 kašike ulja
3 veze praziluka
malo bibera
malo soli

09-04-2009 04:51 ZiZi_ is offline Pregledaj poruke od ZiZi_ Dodaj ZiZi_ u listu prijatelja
ZiZi_ ZiZi_ is a Female
trudim se


Poruka: 225
Location: florida

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

greskom sam kliknula na posalji poruku slijedi nastavak.

Priprema:

Praziluk oèistiti od zelenog lišæa i tanko iseæi beli deo. U šerpu staviti kašiku ulja, zagrejati, spustiti praziluk i pržiti ga dok ne omekša. Pirinaè oèistiti, oprati, ocediti od vode, obariti u slanoj vodi, pomešati sa prazilukom i propržiti. Skinuti sa šporeta, pa dodati so i biber po ukusu.

Podmazati pleh, na dno složiti 3 tanke kore i svaku poprskati uljem. Preko njih staviti deo veæ navedenog nadeva. Preko nadeva složiti 3 kore poprskane uljem i ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore i sav nadev. Složenu pitu odozgo poprskati uljem i peæi u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.


Probajte ovu pitu sigurno ce vam se svidjeti, dok je ne napravite necete se uvjeriti da je stvarno specijalite.


___________________________________________________________________

Dijeke, rijeka i kisa, najlijepse mirisu. 33.gif

09-04-2009 04:53 ZiZi_ is offline Pregledaj poruke od ZiZi_ Dodaj ZiZi_ u listu prijatelja
narona narona is a Female
samo sto nisam




Poruka: 1446
Location: tamo daleko....

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

jeste li probali bonbon paradaiz??? Slican je cherry paradaiscicima,ali je jos sladji 27.gif

Mi kupimo u plasticnim casicama i stvarno je haos njam,njam.

Steta da se prebrzo pojede 11.gif

___________________________________________________________________

    09-05-2009 16:04 narona is offline Pregledaj poruke od narona Dodaj narona u listu prijatelja
    Stranica (3): « prethodna 1 2 [3] nove poruke | aktuelne teme | forum
    Postavi novu temu Odgovori
    Go to:
    preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com