Kupi kilo spanaka na tepi
ocisti operi izrezi malo krupnije
i OBARI (2-3 min u kljucaloj vodi)
Isperi spanak hladnom vodom u cjedaljki
Uzmi 1 srednju glavicu luka
isjeckaj ga na sitno i izdinstaj u serpi
(proprzi na malo ulja)
sa malo mljevenog mesa (150 - 200 gr).
Kad luk postane staklast i meso promjeni boju
(kad je sve izdinstano)
Dodaj na to obaren spanak
i vode da sve samo popliva.
Posoli i promjeshaj.
(nemoj puno solit
to moresh i kad je sve gotovo)
Kad voda prokuha (poslije ca 10-15 min)
a sve na srednjoj vatri
dodaj fildzan oprane rize
poklopi sve smanji vatru (recimo 3 od 6 na sparetu)
i pusti da sva voda savre.
(kontrolishi obavezno dokle je doshlo
nemoj da ti izgori)
Po zelji mozesh ubacit
cesmu dvi iskrizana saransaka
mada to nije uobichajeno
Kupi kilo spanaka na tepi
ocisti operi izrezi malo krupnije
i OBARI (2-3 min u kljucaloj vodi)
Isperi spanak hladnom vodom u cjedaljki
Uzmi 1 srednju glavicu luka
isjeckaj ga na sitno i izdinstaj u serpi
(proprzi na malo ulja)
sa malo mljevenog mesa (150 - 200 gr).
Kad luk postane staklast i meso promjeni boju
(kad je sve izdinstano)
Dodaj na to obaren spanak
i vode da sve samo popliva.
Posoli i promjeshaj.
(nemoj puno solit
to moresh i kad je sve gotovo)
Kad voda prokuha (poslije ca 10-15 min)
a sve na srednjoj vatri
dodaj fildzan oprane rize
poklopi sve smanji vatru (recimo 3 od 6 na sparetu)
i pusti da sva voda savre.
(kontrolishi obavezno dokle je doshlo
nemoj da ti izgori)
Po zelji mozesh ubacit
cesmu dvi iskrizana saransaka
mada to nije uobichajeno
Prijatno i dobar tek
zeli ti babusha
Cao zar ide mljeveno , ja mislio plaha
___________________________________________________________________ e golemo