|
|
Sunshine
moforaja
Poruka: 2365
Location: ..na suncanoj strani zivota
|
|
|
01-11-2008 02:13 |
|
dadana
samo sto nisam
Poruka: 1123
Location: Helvetia
|
|
|
01-11-2008 14:03 |
|
Alibaba
moforaja
Poruka: 5511
Location: Malo vamo malo dole
|
|
|
01-12-2008 02:31 |
|
Kalla
avenija kruzno
Poruka: 147
Location: zadovoljavajuca
|
|
Tweetymo, evo probaj ovaj recept i ne moze da ne uspije
50 gr, margarina
5 dl mlijeka
jednu frishku germu (moze i suha ali joj treba toplija temp. i duze kvasa)
1 kasicicu soli
1 supenu kasiku secera (ja secera!! secer pospjeshuje kvasanje)
750 gr, brasna
********************************************************************
Rastopi margarin u jednoj serpi, dodaj pola litra mlijeka i neka bude temperatura cca 37 gradi,
U posudi usitni germu s malo mlijeka , dobro izmjesaj pa dodaj ostalu tecnost(mlijeko, margarin)
malo izmjesaj, da se ujednaci, dodaj brasno i dobro mjesi.sve dok se ne odvaja od vajnika)
Kad fino oblikujes, pokrij rucnikom neka kvasa 30 minuta
Kad je nadoslo(a to ces vidjeti ako pritisnes prstom, ostane otisak u tijestu i ako taj otisak nestane, tijesto je gotovo.....OVO JE PRAVILO ZA TIJESTO)
Pospi brasna po stolu, razdjeli tijesto na 4 dijela, rasuchi kao pitu(okruglo)
svaki dio podijeli na 6 dijelova,trouglova,i na svaki dio stavi sastav sira, jaja, i zarolaj od sireg prema tanjem dijelu,malo savij ono bas da bude fina kifla
polozi na namazan pleh,nekla odstoje jos 30 minuta
Premazi zumanjcem i pospi malo krupnom soli...(moze i parmezanom), ili sezamom, makom...ma cim volis
peci u sredini rerne 10 minuta na temp. 220-250
Kad su gotove i izvadis ih, prekrij malo suhom kuhinjskom salvetom
Prijatno i javi ako ih budes pravila
___________________________________________________________________
|
|
01-12-2008 14:02 |
|
|
|
|
|