Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » U susret ramazanu » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (4): [1] 2 3 4 sljedeca » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
sebil
SexNepoznat

Poruka: 44

U susret ramazanu Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Evo ponovo nam se blizi mjesec Ramazan, mjesec Allahove milosti (za 8-9 dana), pa da se malo podsjetimo na njegove blagodati i da se pocnemo na vrijeme spremati za njega:

Video predavanje "

Ramazan
" - predavac Bilal Bosnic, a predavanje je odrzano u Svedskoj, na adresi:

http://www.n-um.com/?q=node/855

...............................................................

"
    Blagodati Ramazana
" - lijepo uradjen flash koji govori o blagodatima blagoslovljenog mjeseca Ramazana:

http://www.n-um.com/?q=node/216

...............................................................

"
    U susret Ramazanu
" - audio predavanje od Bilala Bosnica:
    http://www.n-um.com/?q=node/205

Selam!

08-22-2008 00:29 sebil is offline Pregledaj poruke od sebil Dodaj sebil u listu prijatelja
R2-D2 R2-D2 is a Male
BUKACHAAAAA

Poruka: 5594

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

E'o ga jos jedan sa predavanjima...
Ima vas mashallah!!!!!

I do piss excellence in the morning..

08-22-2008 00:31 R2-D2 is offline Pregledaj poruke od R2-D2 Dodaj R2-D2 u listu prijatelja
sebil
SexNepoznat

Poruka: 44
pokretac teme Thread Started by sebil

Pa pogledaj onaj flash, ako nisi nesto za predavanja 10.gif

08-22-2008 00:35 sebil is offline Pregledaj poruke od sebil Dodaj sebil u listu prijatelja
Ricina Ricina is a Male
raja

Poruka: 1912

. Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Aferim Sebil...
Bio je jedan bogat covjek i htio je da zaradi dzenet...Rekli su mu da treba da bude dobar, misli dobro, dijeli sa drugima ako ima vise,da cini dobra djela i da vjeruje u Allaha dz.s.
Sve je radio kako su rekli i isao je okolo i govorio je sta je kome dao ili uradio...Pridje mu jedan mudar covjek i rece..."Nema potrebe da ides okolo i govoris sta si kome dao ili uradio.Bolje je da pokusas da zasluzis dzenet nego da ides okolo...".
Stade bogatas , ne bi mu jasno i upita :"A kako cu zaraditi dzenet ako niko ne zna ?"...
Odgovori mu mudrac..."Zna i vidi onaj kod koga treba da zasluzis dzenet...to je dovoljno"...

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Ricina dana 08-22-2008 u 01:04.

08-22-2008 00:46 Ricina is offline Posalji email za Ricina Pregledaj poruke od Ricina Dodaj Ricina u listu prijatelja
bosnjak
SexNepoznat

Poruka: 224

da te Allah nagradi sebil

08-22-2008 00:52 bosnjak is offline Pregledaj poruke od bosnjak Dodaj bosnjak u listu prijatelja
carinskimost carinskimost is a Male
brato

Poruka: 802

mashallah mashallah bice ih josh - sta tebi to smeta a r2d2

Koliko smo puta ostali bez daha" *

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane carinskimost dana 08-22-2008 u 01:01.

08-22-2008 01:00 carinskimost is offline Pregledaj poruke od carinskimost Dodaj carinskimost u listu prijatelja
TUTI
Mister foruma 2008

Poruka: 5888

Divan je to mjesec.....mjesec ramazana 01.gif 10.gif

08-22-2008 08:47 TUTI is offline Pregledaj poruke od TUTI Dodaj TUTI u listu prijatelja
Ceznja Ceznja is a Female
moforaja

Poruka: 3970

Ramazan 01.gif 33.gif

Zamolila bih pojedince da se uzdrze negativnih komentara bar kad je mjesec Ramazana u pitanju 25.gif

08-22-2008 09:24 Ceznja is offline Pregledaj poruke od Ceznja Dodaj Ceznja u listu prijatelja
Kutljaca Kutljaca is a Female
Kuharica ipo

Poruka: 6617

Jedva cekam 10.gif 33.gif

08-22-2008 09:29 Kutljaca is offline Posalji Email za Kutljaca Pregledaj poruke od Kutljaca Dodaj Kutljaca u listu prijatelja
dida62
SexNepoznat

Poruka: 1517

I ja Kutljacice slatka 01.gif

Sebil 33.gif

08-22-2008 15:43 dida62 is offline Posalji email za dida62 Pregledaj poruke od dida62 Dodaj dida62 u listu prijatelja
goodGirl goodGirl is a Female
rodjena

Poruka: 848

Ne znam, dali i ja jedva cekam... Umorna sam od svih dijeta ove godine, nije mi ni do cega, ali posticu sigurno - inshaAllah! 01.gif 33.gif

08-24-2008 20:05 goodGirl is offline Pregledaj poruke od goodGirl Dodaj goodGirl u listu prijatelja
Sarajlija ba Sarajlija ba is a Male
moforaja

Poruka: 6004

Ebu Se\'id el-Hudri, r.a., prenosi da je Resulullah, s.a.v.s., rekao: \"Svakog ramazanskog dana i noèi Allah Uzvišeni oslobaða ljude (od Džehennema). A u svakom ramazanskom danu i svakoj ramazanskoj noèi Allah, dž.š., svakom muslimanu uslišava dovu.\" (Prenosi El-Bezzar)

ko to želi da te nejma više.

broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Sarajlija ba dana 08-24-2008 u 21:01.

08-24-2008 21:00 Sarajlija ba is offline Posalji Email za Sarajlija ba Pregledaj poruke od Sarajlija ba Dodaj Sarajlija ba u listu prijatelja
Sarajlija ba Sarajlija ba is a Male
moforaja

Poruka: 6004

"To je mjesec æije dane je Allah uæinio obaveznim da se u njima posti, a klanjanje teravih-namaza u njegovim noèima je preporuæeno. Onaj ko se u tom mjesecu približi Allahu æinjenjem dobrog djela, makar bilo i neznatno, bit èe nagraðen kao da je uæinio farz u neko drugo vrijeme! A ko uæini farz, bit èe nagraðen kao da je uæinio sedamdeset farzova kad nije ramazan!
To je mjesec strpljivosti, a nagrada za istinsku strpljivost je Džennet. Takoðer, to je mjesec prisnosti sa svojim bližnjim. U tom mjesecu poveèava se vjernikova nafaka (opskrba). Ko pripremi postaèu iftar, nagrada èe mu biti oprost grijeha i spas od džehennemske vatre. I još èe dobiti nagradu sliænu postaæevoj a da njemu ništa ne bude umanjeno." (Selman el-Farisi, r.a.)

ko to želi da te nejma više.

08-24-2008 21:14 Sarajlija ba is offline Posalji Email za Sarajlija ba Pregledaj poruke od Sarajlija ba Dodaj Sarajlija ba u listu prijatelja
cok cok is a Male
liska mjeseca maja

Poruka: 5450

a gdje je taj susret,gdje se susrecu

08-24-2008 23:36 cok is offline Pregledaj poruke od cok Dodaj cok u listu prijatelja
Mia Mia is a Female
ne more meda

Poruka: 41

Bice tesko postiti,iftar tek oko sedam dodje,a vrucina je jos,svaka cast onome ko izdrzi to 10.gif Akobogda insalah izdrzat ce se 10.gif

08-24-2008 23:38 Mia is offline Pregledaj poruke od Mia Dodaj Mia u listu prijatelja
cok cok is a Male
liska mjeseca maja

hoce vala meni nece bit problem,samo u sobu odem radi majke i buraza 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

08-24-2008 23:47 cok is offline Pregledaj poruke od cok Dodaj cok u listu prijatelja
Stari Grad Stari Grad is a Male
moforaja

Poruka: 10597

citat od cok:

hoce vala meni nece bit problem,samo u sobu odem radi majke i buraza 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

Bola, doæeš ko bumbar poslije ramazana 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje
    tiranije
...

08-24-2008 23:56 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
cok cok is a Male
liska mjeseca maja

jok bola sramota me jest pred njima,ja se nabucam ko i obicno,ne pijem samo.....OBOJENA PICA 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

08-25-2008 00:35 cok is offline Pregledaj poruke od cok Dodaj cok u listu prijatelja
Stari Grad Stari Grad is a Male
moforaja

Poruka: 10597

citat od cok:

jok bola sramota me jest pred njima,ja se nabucam ko i obicno,ne pijem samo.....OBOJENA PICA 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

S(ra)moto što obruka familiju. Još æe ti šerijatska policija na vrata doæi proèuje li se...

moju licnost , a ne moj forumski lik!!!
) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje
    tiranije
...

08-25-2008 00:40 Stari Grad is offline Pregledaj poruke od Stari Grad Dodaj Stari Grad u listu prijatelja AIM Screenname: later YIM Screenname: later
cok cok is a Male
liska mjeseca maja

ja i ahmet na jednu majka i buraz na drugu stranu 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif nek dodje ko hoce ja ne mogu gladan bit a jos dzabe,da plate probo bi majke mi 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif cuj serijatska policija 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif imqaju li specijalce 13.gif 13.gif 13.gif 13.gif

08-25-2008 00:42 cok is offline Pregledaj poruke od cok Dodaj cok u listu prijatelja
Stranica (4): [1] 2 3 4 sljedeca » nove poruke | aktuelne teme | forum
Postavi novu temu Odgovori
Go to:
preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com