|
|
liha
bice nesto od mene
Poruka: 270
pokretac teme
|
|
|
01-28-2006 02:18 |
|
MadMax
SexNepoznat
Poruka: 481
|
|
|
01-28-2006 17:17 |
|
Zivcho
Gost
|
|
ja sam jedino astralnu projekciju dozivjela jednom a volila bih da mi se opet desi
Joj Refleksijo draga i ja mislim da sam je dozivio neki dan (astralnu projekciju)...ali stvarno
Malo sam se nakon sto sam se probudio cak i prepao, i onda sam dugo kontao..."a sta ovo bi"...
Nego, kad smo vec kod duhova i paranormalnih pojava da ispricam i svoj slucaj...
Bilo je to u Kuwaitu pocetkom prosle godine. Bili smo u tranzitu i smjesteni u jedan gotivan hotel - resort (odmaraliste). Dobio sam svoju "vilu" i nakon sto sam se smjestio krenuo u obilazak. Imala je nekoliko soba na spratu i prizemlju. Obisao sam svaku prostoriju, tek toliko da se uvjerim da sam "sam u kuci" (opreza nikad dosta)
Navece sam sjeo u prizemlje, u dnevni boravak, "zakacio" se na Internet i surfao. U jednom trenutku cuo sam kako se neka vrata na spratu otvaraju i onda lagano zatvaraju. (umrlo govno u meni tad). Jos koji trenutak sam osluskivao a onda sam pozvao osiguranje da skupa provjerimo sve sobe. Pregledali smo sobe, jednu po jednu...izvrnuli ih nopacke, ali nikoga nije bilo. Pomislio bi neko da je mozda propuh...ali svi prozori i balkonska vrata bili su zatvoreni bas zbog jakog vjetra koji je uobicajen u Kuwaitu u to doba godine...
Elem, kroz jedno pola sata...jos gore...cujem korake, hebote jasno cujem kako neko silazi niz stepenice (sve je oblozeno mermerom i stepenice su takve pa cijeli hodnik "zvechi"). Ovaj put sam pored sebe imao "utoku" , otkocim je i cekam...ali shipak...nidje nikog...taj put zvucalo je kao da neko silazi niz stepenice. Nakon mozda 10ak minuta, opet isto...opet koraci...ovaj put kao da se neko penje uz stepenice.
Ja sam "pobjegao" u jednu od soba na prizemlju, zakljucao se i pokusao zaspati. Shipak, jos nekoliko puta u toku noci (tacnije 2 puta) sam cuo iste one korake idu niz stepenice, a onda nakon nekoliko minuta ponovo gore. Nisam zelio uznemiravati osiguranje vise, obzirom da sam imao svoju "bebu" pored sebe, mislio sam da cu to sam rijesiti ako dodje do belaja.
Uspio sam malo zaspati, a kad sam se probudio prvo sto misao je bila "uh, dobro je...ziv sam ". Dok smo putovali na nase odrediste kolegama sam stidljivo ispricao sta mi se desilo prethodne noci. Ocekivao sam da prahnu u smijeh, ali oni, posto im nije prvi put u tom mjestu da borave rekli su mi jednostavno:
"Za vrijeme Saddamove okupacije Kuwaita, na mjestu na kojem se sada nalazi ovaj resort bio je zatvor, muciliste i pogubiliste"....
sta jos da kazem...
|
|
01-28-2006 22:31 |
|
TigricaX
zvrk hanuma
Poruka: 6105
|
|
Nisam imala nikad tih bliskih susreta trece vrste, mislim s duhovima i to....srecom ali mi se desilo jednom nesto jako cudno.
Prvi put u Cirihu, ne znam grad, ne znam jezik (osim pivu naruciti ), naoruz'o me jaran mobilnim telefonima (da, tri komaTa sam nosala ukljucujuci i svoj licni) i ode Tigrica u setnju, uz ubjedjenje da se ne mogu izgubiti
Elem, hodam tako, i odjednom mi proleti kroz glavu "je l' onaj riblji restoran jos tamo" i krenem u "nepoznatom" pravcu da to provjerim Dok hodam, imam jasnu sliku tog restorana u glavi, i kako izgleda izvana i iznutra....
Da skratim pricu, restoran je bio tamo, bas onakav kakav sam ga zamislila....Ja nikad nisam bila u njemu, nikad jela tamo, niti ga na slikama vidjela....Odakle mi ta ideja, ne znam, ali znam da istog momenta kad sam shvatila da je to nesto najcudnije sto mi se desilo u zivotu, vise nisam znala gdje sam, ni kako se vratiti odakle sam dosla, a dok sam isla prema tamo - put mi je bio poznat
Fatamorgana
___________________________________________________________________ "Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge
i nema ljepših snova od onih što ih raða bol."
|
|
01-28-2006 23:07 |
|
Zivcho
Gost
|
|
|
01-29-2006 00:34 |
|