Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » paralelni svjet?????? » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
liha liha is a Female
bice nesto od mene

Poruka: 270

Shocked paralelni svjet?????? Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Zanima me da li vjerujete u postojanje paralelnog svjeta i da li imate neku prièu koja bi mogla potvrditi slièno.

Ja lièno sam poznavala ženu koja je prije 30-ak godina odvezena u mrtvaènicu i nakon izvjesnog vremena vraèena kuæi živa i poslje toga je živjela još dugo.

Haj da èujem od vas koju dobru prièu.

Evo nekih koje se preprièvaju od davnina

na magistralnom putu preko Zlatibora ima jedna èesma. Prièa se da je više ljudi tu pokupilo djevojku koja je stopirala da je prevezu do kuæe koja je bila usput i svi su sa njom vodili uobièajen razgovor. Kada bi se zaustavili ispred njene kuæe ona bi ih zamolila da odu do vrata i da je najave. Kada bi ljudi pozvonili i kada bi èovjek otvorio na rijeèi vozaèa "dovezao sam vasu æerku" dobijali bi odgovor "moja æerka je poginula u udesu pre 2 godine". Kad se vozaè vrati do kola ona su bila prazna.

Verzja druga: vozaæ da jaknu djevojci da se ogrne i ona izadje iz kamiona i ode naravno sa jaknom. Èovjek dodje sutradan kuæi pred kojom je ostavio djevojku da uzme jaknu a roditelji kažu da im je kæer umrla prije par godina. Odu na groblje kad tamo na grobu okacena jakna.

Navodno da je na mjestu gdje se djevojka pojavljivala bila ta nesreæa.

Da èujem vas 30.gif

01-28-2006 01:40 liha is offline Posalji email za liha Pregledaj poruke od liha Dodaj liha u listu prijatelja
liha liha is a Female
bice nesto od mene

pokretac teme Thread Started by liha

RE: paralelni svjet?????? Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Prièa kaže sljedeæe:

snimana je reklama za auto koja nikad nije objavljena. Navodno kada su završili snimanje na terenu i montirali materijal pojavio se duh èovjeka koji je poginuo na tom mjestu kojeg nisu vidili prilikom snimanja veæ tek poslje montiranja

(obavezno ukljuèiti zvuènike)

01-28-2006 02:18 liha is offline Posalji email za liha Pregledaj poruke od liha Dodaj liha u listu prijatelja
    Black_Mamba Black_Mamba is a Female
    rodjena

Poruka: 1055

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

Bjeri liha ne prepadaj me 15.gif 28.gif

Ja vjerujem u sve

Nema stvari koja se ne moze desiti na ovom ili onom svijetu

I vrlo je arogantno misliti ako mi nismo samo bili svjedoci necega da tako nesto i ne postoji

Ja sam nedavno otvorila bila temu na ovu temu pod nazivom Limbo

Al slab odaziv ne zeli niko da misli o ovome 01.gif

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane Black_Mamba dana 01-28-2006 u 12:45.

01-28-2006 12:43 Black_Mamba is offline Pregledaj poruke od Black_Mamba Dodaj Black_Mamba u listu prijatelja
    liha liha is a Female
    bice nesto od mene

citat od Black_Mamba:

Bjeri liha ne prepadaj me 15.gif 28.gif

jel misliš na ONO

jelde da je dobra stvar

Evo sam proèitala tvojiu temu ali ja kontam ono što nam se dogadja za ovog života

kao misliš na nešto ili nekog a poslje ti se tako nešto desi ili sretneš osobu koje si se sjetio

recimo kad mij tata sanja, uvjek ali doslovno uvjek, nešto se desi bilo ružno bilo fino, zavisno od sna ali ovo vam je živa istina

zanimaju me stvari poput ovoga, znaèi u stvarnom životu a ne onome polje smrti (ako postoji)

01-28-2006 14:49 liha is offline Posalji email za liha Pregledaj poruke od liha Dodaj liha u listu prijatelja
    refleksija refleksija is a Female
    moforaja

Poruka: 3364

ta zena iz mrtvacnice je dozivjela klinicku smrt, nije to bas nepoznato. sto se tice snova mnogim ljudima se desava da dozive ono sto sanjaju isto kao sto se mnogima desava astralna projekcija. meni to niej nista cudno. jednostanvo ima ljudi koji posjeduju vise energije od drugih i u kojih su jaca pojedina tijela (kazu da ih imamo 7).
    ja sam jedino astralnu projekciju dozivjela jednom a volila bih da mi se opet desi 02.gif

Crkvena zvona i ezan se sve jace cuju da bi nadglasali kurlanje praznih stomaka!

01-28-2006 15:28 refleksija is offline Pregledaj poruke od refleksija Dodaj refleksija u listu prijatelja
      liha liha is a Female
      bice nesto od mene

znam ja Refleksija da je to opravdava sa klinièkom smræu ali isto znam kad je ženu 5-6 minuta klinièke smrti koštalo života jer su joj za to vrjeme otkazali mnogi organi

kako objasniti da je ova žena poslje dužeg perioda klinièke smrti ostala bez posljedica

01-28-2006 15:40 liha is offline Posalji email za liha Pregledaj poruke od liha Dodaj liha u listu prijatelja
      refleksija refleksija is a Female
      moforaja

Poruka: 3364

pa ja sam neki dan gledala kako je momak 30 minuta bio mrtav i oporavio se bez posljedica zahvaljujuci tome sto se dusio u ledenom jezeru. nije svaciji organizam isti i svaki organizam moze razilicto reagovat na iste situacije.
      nisam ja sad zagovornik nauke, vjerujem u paranormalno ali za mnoge stvari ipak postoji dosta logicnih objasnjenja, ne treba sve uzimati tako cudno samo zato sto je nama cudno. treba se raspitat, za mnoge stvari postoje logicna objasnjenja. evo ja sam mislila da je astralna projekcija nesto narprirodno, paranormalno a nije samo je stvar sto se rijetko desava ljudima.

Crkvena zvona i ezan se sve jace cuju da bi nadglasali kurlanje praznih stomaka!

01-28-2006 15:50 refleksija is offline Pregledaj poruke od refleksija Dodaj refleksija u listu prijatelja
        liha liha is a Female
        bice nesto od mene

Gledala sam i ja o tom momku ali on je imo posljedice i to dugotrajnije a ova žena iz mrtvaènice nikakve ama baš nikakve a bila je puno duže klinièki mrtva

ja spomenu ovu ženu onako usput al me zanima uopšte ima li ko kakav istinit dogadjaj ono nešto neuobièajeno

01-28-2006 15:56 liha is offline Posalji email za liha Pregledaj poruke od liha Dodaj liha u listu prijatelja
        MadMax
        SexNepoznat

Poruka: 481

Ja znam da posjedujem vishe elektriciteta neg moje radne kolege.
        Kako?Pojma nemam..
        Znam da osjetim nalektrisanje sam na sebi i u tom trenutku, "nevjerne Tome", uzmem za ruku.. 02.gif
        Shokova kod ljudi 14.gif
        Gledaju jel imam neke zzice ili nekakav akumulator na sebi 14.gif

A ccuo sam da su astralne projekcije normalne.Dozzivio nisam, mozzda i jesam al se ne sjecam 02.gif

01-28-2006 17:17 MadMax is offline Pregledaj poruke od MadMax Dodaj MadMax u listu prijatelja
          Zivcho
          Gost

citat od refleksija:

ja sam jedino astralnu projekciju dozivjela jednom a volila bih da mi se opet desi 02.gif

Joj Refleksijo draga i ja mislim da sam je dozivio neki dan (astralnu projekciju)...ali stvarno 11.gif

Malo sam se nakon sto sam se probudio cak i prepao, i onda sam dugo kontao..."a sta ovo bi"... 04.gif

Nego, kad smo vec kod duhova i paranormalnih pojava da ispricam i svoj slucaj...

Bilo je to u Kuwaitu pocetkom prosle godine. Bili smo u tranzitu i smjesteni u jedan gotivan hotel - resort (odmaraliste). Dobio sam svoju "vilu" i nakon sto sam se smjestio krenuo u obilazak. Imala je nekoliko soba na spratu i prizemlju. Obisao sam svaku prostoriju, tek toliko da se uvjerim da sam "sam u kuci" (opreza nikad dosta) 04.gif
          Navece sam sjeo u prizemlje, u dnevni boravak, "zakacio" se na Internet i surfao. U jednom trenutku cuo sam kako se neka vrata na spratu otvaraju i onda lagano zatvaraju. (umrlo govno u meni tad). Jos koji trenutak sam osluskivao a onda sam pozvao osiguranje da skupa provjerimo sve sobe. Pregledali smo sobe, jednu po jednu...izvrnuli ih nopacke, ali nikoga nije bilo. Pomislio bi neko da je mozda propuh...ali svi prozori i balkonska vrata bili su zatvoreni bas zbog jakog vjetra koji je uobicajen u Kuwaitu u to doba godine...

Elem, kroz jedno pola sata...jos gore...cujem korake, hebote jasno cujem kako neko silazi niz stepenice (sve je oblozeno mermerom i stepenice su takve pa cijeli hodnik "zvechi"). Ovaj put sam pored sebe imao "utoku" 11.gif 12.gif , otkocim je i cekam...ali shipak...nidje nikog...taj put zvucalo je kao da neko silazi niz stepenice. Nakon mozda 10ak minuta, opet isto...opet koraci...ovaj put kao da se neko penje uz stepenice.

Ja sam "pobjegao" 04.gif u jednu od soba na prizemlju, zakljucao se i pokusao zaspati. Shipak, jos nekoliko puta u toku noci (tacnije 2 puta) sam cuo iste one korake idu niz stepenice, a onda nakon nekoliko minuta ponovo gore. Nisam zelio uznemiravati osiguranje vise, obzirom da sam imao svoju "bebu" 11.gif pored sebe, mislio sam da cu to sam rijesiti ako dodje do belaja.

Uspio sam malo zaspati, a kad sam se probudio prvo sto misao je bila "uh, dobro je...ziv sam 11.gif ". Dok smo putovali na nase odrediste kolegama sam stidljivo ispricao sta mi se desilo prethodne noci. Ocekivao sam da prahnu u smijeh, ali oni, posto im nije prvi put u tom mjestu da borave rekli su mi jednostavno:

"Za vrijeme Saddamove okupacije Kuwaita, na mjestu na kojem se sada nalazi ovaj resort bio je zatvor, muciliste i pogubiliste"....

sta jos da kazem... 23.gif

01-28-2006 22:31
          TigricaX TigricaX is a Female
          zvrk hanuma

Poruka: 6105

Nisam imala nikad tih bliskih susreta trece vrste, mislim s duhovima i to....srecom 11.gif ali mi se desilo jednom nesto jako cudno.

Prvi put u Cirihu, ne znam grad, ne znam jezik (osim pivu naruciti 04.gif ), naoruz'o me jaran mobilnim telefonima (da, tri komaTa sam nosala ukljucujuci i svoj licni) i ode Tigrica u setnju, uz ubjedjenje da se ne mogu izgubiti 19.gif

Elem, hodam tako, i odjednom mi proleti kroz glavu "je l' onaj riblji restoran jos tamo" 14.gif i krenem u "nepoznatom" pravcu da to provjerim 29.gif Dok hodam, imam jasnu sliku tog restorana u glavi, i kako izgleda izvana i iznutra....

Da skratim pricu, restoran je bio tamo, bas onakav kakav sam ga zamislila....Ja nikad nisam bila u njemu, nikad jela tamo, niti ga na slikama vidjela....Odakle mi ta ideja, ne znam, ali znam da istog momenta kad sam shvatila da je to nesto najcudnije sto mi se desilo u zivotu, vise nisam znala gdje sam, ni kako se vratiti odakle sam dosla, a dok sam isla prema tamo - put mi je bio poznat 29.gif

Fatamorgana 11.gif

01-28-2006 23:07 TigricaX is offline Pregledaj poruke od TigricaX Dodaj TigricaX u listu prijatelja
          Zivcho
          Gost

citat od djemila:

bjezi Zivcho, evo umrijeh od straha 16.gif

stalno nesto kucka u ormaru,.......... parketu............a sama kuci 16.gif

...a fino pise gore "zabranjeno citati mladjima od 18 godina"

04.gif

01-29-2006 00:34
          tweetymo tweetymo is a Female
          moforaja

Poruka: 3089

RE: paralelni svjet?????? Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

citat od liha:

Zanima me da li vjerujete u postojanje paralelnog svjeta i da li imate neku prièu koja bi mogla potvrditi slièno.

Ja lièno sam poznavala ženu koja je prije 30-ak godina odvezena u mrtvaènicu i nakon izvjesnog vremena vraèena kuæi živa i poslje toga je živjela još dugo.

Haj da èujem od vas koju dobru prièu.

Evo nekih koje se preprièvaju od davnina

na magistralnom putu preko Zlatibora ima jedna èesma. Prièa se da je više ljudi tu pokupilo djevojku koja je stopirala da je prevezu do kuæe koja je bila usput i svi su sa njom vodili uobièajen razgovor. Kada bi se zaustavili ispred njene kuæe ona bi ih zamolila da odu do vrata i da je najave. Kada bi ljudi pozvonili i kada bi èovjek otvorio na rijeèi vozaèa "dovezao sam vasu æerku" dobijali bi odgovor "moja æerka je poginula u udesu pre 2 godine". Kad se vozaè vrati do kola ona su bila prazna.

Verzja druga: vozaæ da jaknu djevojci da se ogrne i ona izadje iz kamiona i ode naravno sa jaknom. Èovjek dodje sutradan kuæi pred kojom je ostavio djevojku da uzme jaknu a roditelji kažu da im je kæer umrla prije par godina. Odu na groblje kad tamo na grobu okacena jakna.

Navodno da je na mjestu gdje se djevojka pojavljivala bila ta nesreæa.

Da èujem vas 30.gif

ovakvih prica ima more al ovo zadnje za jaknu je isto bila prica i po mostaru

Hendikepirano dijete nit' je bolesno nit' zarazno. Ono samo traži da bude prihvaæeno u našoj/svojoj zajednici. 97% neæe preuzeti ovu poruku kao status, ako si ti jedna/jedan od 3% preuzet æeš ovu poruku bar na jedan dan !

11-30-2008 13:41 tweetymo is offline Posalji email za tweetymo Pregledaj poruke od tweetymo Dodaj tweetymo u listu prijatelja
          majkee_mi majkee_mi is a Male
          avenija kruzno

Poruka: 232

Ja se sjecam price koja je kruzila gradom negdje godinu dvije pred sami rat
          Vozila se dvojica iz Mostara prema Capljini i stopirala ih neka djevojka i sjeli je
          i kad su bili u tunelu cura im kaze ova godina ce biti kisna sljedeca susna a naredna (misleci na 92)
          krvava i kako su izasli iz tunela okrenuli se cure nije bilo na zadnjem sjedistu

11-30-2008 15:49 majkee_mi is offline Homepage of majkee_mi Pregledaj poruke od majkee_mi Dodaj majkee_mi u listu prijatelja
          nove poruke | aktuelne teme | forum
          Postavi novu temu Odgovori
          Go to:
          preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com