Maggie
moforaja
Poruka: 2736
Location: daleko
|
|
Jedete li puno povrca? Kako ga spremate?
Mi jedemo jako puno. Svega i svacega. Sto u rerni, sto kuhano, sto rostilj.
Dajte koju ideju
Asparagus/kao nase kuke
Odrezem onaj donji dio do mjesta gdje su mekane.
Polozim 5-6 asparagusa na radnu plocu i probodem sa dva stapica za raznjice,
odprilike 3 cm razdaljine. I tako dok sve ne potrosim. S obe strane namazem sa ili maslinovim uljem ili uljem od sezama. ako koristim maslinovo onda pospem sa malo soli, bibera i saransaka u prahu, na obje strane. Ako koristim sezamovo ulje onda pospem sa sezamovim sjemenkama. I na rostilj, 3-5 minuta na svakoj strani.
Ukusno pravo.
Zimi kad se rostilj manje pali, uradim sve isto osim sto ih stavim na stapice. I ubacim u vrucu rernu, nekoliko puta okrenem i za 20ak minuta gotovo.
ps.(ako koristite drvene stapice potopite ih u vodu pola sata prije upotrebe, nece goriti)
ps.2(ovo gore treba da izgleda kao raft - pljosnato plovilo, ne znam kako se kaze )
___________________________________________________________________
|
|
08-06-2009 03:38 |
|
Maggie
moforaja
Poruka: 2736
Location: daleko
pokretac teme
|
|
ovo s prasom zvuci interesantno
moji vole prasu, na pirjan, s mljevenim mesom i rizom
a karfiol, ko voli ljuto
cvjetice ubacit u vatrostanu zdjelu, poprskati s maslinovim uljem, malo soli, saransaka i one suhe mrve ljutih paprike, u rernu dok se zapece
a cesto pravim (nekad uz stir fry, a nekad kao dodatak rucku) mrkvu izrezem duzinom, pa na stapice, brokole, karfiol i kad imam kupusa bijelog usitno, posolim i na maslinovo ulje i u veliku tavu i "pecem" i okrecem dok sve fino ne pocne "smedjiti", jedemo ili samo tako i po zelji sa soya sosom
krem supe od krompira, brokola i karfiola sto voilimo sa malo velveeta
___________________________________________________________________
|
|
08-06-2009 17:21 |
|
metallica
moforaja
Poruka: 8228
Location: CH.WILLA(uglavnom)
|
|
|
08-06-2009 20:15 |
|
metallica
moforaja
Poruka: 8228
Location: CH.WILLA(uglavnom)
|
|
|
08-06-2009 22:35 |
|
|
|
|
|