Evo ti sve , al' haj nadji cipelu sa dzonom od zive gume.
A kad se nadje onda je
sve lako .
Jes da se nakusas dima i smrada od
kuhanja gume ali je zadovoljstvo gumu razvlaciti po
sipkovim grancicama i tako "sastavljati" bakatine.
A onda ,meni naj draza destinaci /Bisce polje.
Nac(tj)erivanje stiglica je poseban ples , ne za svakoga .
Trebalo se znati koliko se podici iz prisunjanog cucnja i
koliko rukama isto uciniti a da ih se (jato stiglica) previse ne preplasi.
Ako prelete fashu , onda znaci ,da si se previse podigao (nidje veze).Eto i u tome
se gledala "dlaka u jajetu", taman k'o da let nije volja ptice, vec tvog "daljinskog" upravljaca.
Ako bi jato preletilo fasu znaci da su "voltirani", tj, vec su prije padali na fasu
i sad su iskusni i znaju sta ih ceka.
Mi bi uhvacene stiglice drzali ispod maramice, onako zategnute kao mali satoric.
Poslije bi ih "pregledali" puhanjem u krila i "supak" .
Nisu se ni bakatine bas davale na posudbu.
Valjda zbog ljubomore da se ne uhvati bolji stiglic, farzelin,
a mozda i zbog toga sto je zivu gumu doista (tada) bilo tesko naci a i bakatine napraviti bas po mjeri
ljepljive al' ne previse jer sjebes perje na ptici.
|