el-tozzinjo
majkin fakin
Poruka: 2333
Location: on island, located on Dharma: station number 6 - the Orchid.
|
|
irc/icq/msn, myspace, facebook....sta je sledece? |
|
svjedoci smo opshte poshasti za fejsbukom (kojoj i sam pripadam). internet je svuda, lako dostupan cak i u ovim balkanskim zabitima, u kuci, na poslu, bilo gdje gdje je wi fi..kafic, biblioteka...bilo gdje gdje postoji gsm signal, preko wapa itd...
neki moji dial up pocheci,prije 10 i kusur godina, nakon mejlova sa rodbinom po svijetu, bilo je ircovanje (internet relay chat kanali)...cisto ubijanje vremena, koje mi nikad nije preraslo u opsesiju, ali jesam komadic svakog dana provodio tamo...nakon toga dodjose icq pa msn, gdje su na listu upadali ljudi / nickovi koje poznajemo i ne poznajemo, ali s kojima imamo dobru komunikaciju..
sledeci nivo socijalne mreze (namjerno izbjegavam pricu oko raznih foruma, jer oni ostaju konstanta vec godinama) bio je myspace...koji se vishe bazirao na anonimnosti. moja lichna fascinacija spejsom je bila bazirana na tome da npr mgu shitati budalasto blogovanje majk skinnera iz the streets, bez da googlam koji mu je oficijelni sajt, gdje mu je blogspot itd..plus naravno sto imam mogucnost da preslusham nove stvari chim ih postavi...i da ne spominjem sto sam surfajuci po profilima njegovih prijatelja koji takodje rade muziku, nabasao na fenomenalne izvodjache..pa onda preko njih na druge, preko tih drugih na trece i tako redom...na krau krajeva, dodjoh i do monolita i zenevskog dekreta (ne preko the streets naravno :) )
vremenom je i to postalo dosadno. depresija obilja, sto bi americki sociolozi rekli. sve je tu, na tri klika misha. a kad je tu, kad ne moras da "kopash" onda je nekako lisheno tog slatkog traganja i satisfakcije nakon postignutog tj pronadjenog cilja.
onda eksplodira chudo zvano fejsbuk!!! koliko god je do prekjuche standardni razgovor u klubovima bio "jao buraz, imam to i to, tu muziku,m taj film, taj link za ovo ili ono..daj mi mejl da ti shibnem"...ili juche "eeee super su. preslusaj, dacu ti spejs njihov pa ih dodaj (podrazumijevajuci da i sam imas spejs, naravno)" ..danas je to "brate, bas sam te juche trazio na fejsbuku"
i desi se taj fejsbuk! baziran upravo suprotno od majspejsa, baziran na traganje za starim prijateljima iz djetinjstva i mladosti, na neanonimnosti...eksplodirao je!
i?
ima li kod vas danas onog zhara kao na pocetku, kad se poceli da pronalazite ljude koje niste vidjeli ni chuli 20, 30 i vishe godina? ono "jebote, pa i ti si tu?!"
ne znam...kod mene je to splasnulo. naravno, odusevljen sam i dalje sto sam nashao jedno desetak ljudi po cijelom svijetu s kojim se sad maltene svakodnevno chujem preko msn, skajpa, telefona, dogovaramo se za vidjanje kad dodju na balkan itd... a ovi ostali? nakon te pocetne "eee jebote, pa i ti si tu"...sad se svelo na to da uopste nemam ni volje ni zivcaca da razgovaram s njima..a ni oni sa mnom....ono, eto nasli smo se, dje si kako si sta ima, kako si proveo ove godine...i to je to..nishta manje od tog, a i nishta vishe..
bas se pitam koja li je sledeca stepenica u socijalnim mrezama na internetu? svaki put mislimo da je granica dosegnuta, a ona se svaki put pomjeri...cime li cemo se optereceivati sledece godine u ovo vrijeme...sta ce nam tad biti mainstream u suurfovanju...
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane el-tozzinjo dana 03-08-2009 u 03:40.
|
|
03-08-2009 03:39 |
|
chaba
moforaja
Poruka: 2558
|
|
tozza, znaš ko je ovo :
thom yorke, pitchfork, DJ, VJ
drum and bass, elektro myspace u flashu
osamdesete su in, prijateljice imaju stila
kiss kiss, smajliæ, vidimo se na trashu
mi poznajemo svakoga, sve splitske bendove
i sve njihove top friendove, mi se èujemo
svaki dan na forumu, icq-u, msn-u
myspaceu, facebooku, skypeu i last.fm-u
a ima i dobra od popaya, viklera i špice, ona face s prištevima klikaju miševima
|
|
03-09-2009 09:05 |
|
bosonoga
lela
Poruka: 2804
|
|
|
03-09-2009 12:26 |
|