Omar
moforaja
Poruka: 1897
pokretac teme
|
|
Proshao sam mnogo puta kroz taj period u zivotu!!
U pocetku sam se grcevito opirao promjenama(Navike su cudo!!),
a poslje sam shvatio da se i na" ZGARISHTU"gradi nova kucha,cesto bolja i kvalitetnija nego prethodna .
To ti je priroda ovog nasheg zivota,ti ciklusi su neminovni.
E sad,na nama je da li cemo pokushati da "RASTEMO"uz pomoc tih problema,
da ih prevazilazimo ili da tapkamo na jednom mjestu i placemo na zgarishtu rushevina,ne pokushavajuci da
promjenimo neshto novo ,a da je teshko mjenjati navike,i da osjecamo paniku kada se stvari mjenjaju,
jeste,upravo je tako!!
|
|
01-23-2011 20:51 |
|
Omar
moforaja
pokretac teme
|
|
Proshao sam mnogo puta kroz taj period u zivotu!!
U pocetku sam se grcevito opirao promjenama(Navike su cudo!!),
a poslje sam shvatio da se i na" ZGARISHTU"gradi nova kucha,cesto bolja i kvalitetnija nego prethodna .
To ti je priroda ovog nasheg zivota,ti ciklusi su neminovni.
E sad,na nama je da li cemo pokushati da "RASTEMO"uz pomoc tih problema,
da ih prevazilazimo ili da tapkamo na jednom mjestu i placemo na zgarishtu rushevina,ne pokushavajuci da
promjenimo neshto novo ,a da je teshko mjenjati navike,i da osjecamo paniku kada se stvari mjenjaju,
jeste,upravo je tako!!
|
|
01-23-2011 21:13 |
|
tulpe
wicked
Poruka: 3040
|
|
zasto omare.. pa sve se mjenja. ja ne kazem za stvari koje funkcioniraju da treba mjenjati. to ostaje, a izmjeni se ono sto vise nema svrhe.. tj. zamjeni se za nesto drugo. prije rata smo bili familije, u bosni, koje nisu mogle zamisliti odvojenost, to je tradicija, dio jedan, oslanjali smo se jedni na druge jako, i bili tu jedni za druge. i kako je sad, niti se vidimo, niti se cujemo, ali smo tu ipak, nismo se izgubili . samo sto to sad sve drugacije izgleda. ali odrasti nije jednostavno, a neko ti neda... mozda i to. toga sto se tice slazem se s carmelom, razgovor ce sve rijesiti.. ako neko nece razgovor, onda je otpadnik on, iz familije.. i iz zivota kako ja mislim
|
|
01-23-2011 21:19 |
|
Omar
moforaja
pokretac teme
|
|
|
01-23-2011 23:36 |