Omar
moforaja
Poruka: 1897
pokretac teme
|
|
Sve je manje toga Kulje, poprimaju se sa zapada i iskrivljene moralne vrijednosti.
Omare, pa zar nije bit veze da se dijele i dobro i zlo? Ako se ne može tako, onda veza nema smisla.
i da, interesantan je preokret teme...odmah se konstatira da covjek ima problem u braku ili se sve svede na to...
Carmela
Normalno da je bit veze skupa i u dobru i u zlu(ali danas je to veoma teshko)!!
Refleksija i meni se cini,tema jasno pita,u svim mogucim teshkim situacijama kad se nadjemo-te,
kako reagujete,povlacite li se u sebe,itd,itd,svak na svoj nacin reaguje u datom momentu,
U mom slucaju moji najblizi su uvijek tu kad mi zatrebaju...Ali svoje bitke ja vodim sam,
dovoljno mi je da znam da su tu,ali guram sam
Omare drzi se
P.S.Inace smijeshni su nashi problemi(manje vishe),na odnosu na one koji nemaju hljeba i krov nad glavom..
|
|
01-25-2011 00:08 |
|
Omar
moforaja
Poruka: 1897
pokretac teme
|
|
E ovako ne pricam o braku,nego o problemima,padovima i usponima,kroz koje prolazi svak od nas,i kako ih podnosite uopste??
Ja licno imam neki inat prema problemima,
samom sebi,i svojoj sredini,ako je stvarno los period.
Pravljenje liste i rjeshavanje problema je "Imperativ",pisanje dnevnika,biljeshke,odvajanje prioriteta(Loshe,Dobro,bla,bla).
Na fizickom planu intezivnije trcim,treniram ko zivotinja da dignem antistresnu hemiju i hormone smirenosti
smanjim zderanje radi zivotne energije,dishem dublje,koncetrishem se vishe,
spavam na podu umjesto na krevetu,ustajem ranije ujutro i tushiram se hladnom vodom,te odvojim vishe vremena za sebe,
da smirim emocije,ne smije biti mjesta za paniku.
Jer bash je dosadno kad je sve bajkovito
|
|
01-25-2011 03:12 |
|
Carmela
vjeciti optimist
Poruka: 7603
|
|
Kad veæ pominješ uspone i padove generalno, mislim da je to veæ malo teži sluèaj. Mnogo faktora utièe na rješenje tih kojekakvih problema. Nekad nije dovoljno imati volju, biti jak, jer nešto ti drugo ne da izaæi iz krize, koraknuti naprijed. Mnogo više snage, kako fizièke, bome i psihièke, treba na takvim putevima. Kako je naæi? Najprije, ponavljam se, u familiji, onda na osobnom mentalnom sklopu na kojem treba svakodnevno raditi kako se èovjek ne bi pogubio. Mislim da je dobro, možda i najbolje, družiti se s pozitivnim ljudima. To je nekako nakon familije sljedeæi važan faktor.
01-25-2011 10:21 |
|
refleksija
moforaja
Poruka: 3364
|
|
Kad veæ pominješ uspone i padove generalno, mislim da je to veæ malo teži sluèaj. Mnogo faktora utièe na rješenje tih kojekakvih problema. Nekad nije dovoljno imati volju, biti jak, jer nešto ti drugo ne da izaæi iz krize, koraknuti naprijed. Mnogo više snage, kako fizièke, bome i psihièke, treba na takvim putevima. Kako je naæi? Najprije, ponavljam se, u familiji, onda na osobnom mentalnom sklopu na kojem treba svakodnevno raditi kako se èovjek ne bi pogubio. Mislim da je dobro, možda i najbolje, družiti se s pozitivnim ljudima. To je nekako nakon familije sljedeæi važan faktor.
naravno da za neke zivotne siutacije treba puno vise od same volje....i potrebno je da se odvije odredjeni proces da bih osoba krenula naprijed...ali opet kad proces zavrsi jako je bitno unutarnje ja...tj stanje naseg bica...svak od nas ima neke module koji funkcionisu za njega...neki su jaci neki slabiji....po prirodi....puno toga zavisi u kakvim smo se zivotnim situacijama nasli u toku zivota i kojem zivotnom dobu...ima ljudi koji su odrasli u pamuku i najveci im je zivotni problem je li klima upaljena na 28 ili 29.....moje misljenje je da su ljudi koji su se suocili za zivotnim nevoljama psihicki puno jaci od ljudi koji nisu i vecina takvih ljudi koji su koracali kroz trnje uvijek se doceka na noge...
01-25-2011 10:43 |
|
|
|
|
|