zalik13
moforaja
Poruka: 4627
|
|
|
04-13-2011 08:51 |
|
Kutija 84
raja
Poruka: 1728
|
|
|
04-28-2011 09:44 |
|
zalik13
moforaja
|
|
Nenad Melher: Od svojih trenera u Lokomotivi sam nauèio puno |
|
Nenad Melher: Od svojih trenera u Lokomotivi sam nauèio puno
- Uvijek sam volio braniti. Prvo sam stao na gol kad bi igrala starija raja, u Popinoj bašti, pa na haremu na Ogradi... Onda su došle nezboravne 'mahale'. Za Lokomotivu sam debitovao s nekih 16-17 godina u Nevesinju... - sjeæa se u razgovoru za Studio 88 Nenad Melher, nekadašnji golman Lokomotive, ali i ponajboljih ekipa malog fudbala u Mostaru.
- Ušao sam umjesto povrijeðenog Salke Šukaliæa, tada u Nevesinju. Tih nekih 10-15 minuta do kraja utakmice trajalo je kao vjeènost. U Lokomotivi sam ostao sve do 1989. godine - prisjetio se Nenad.
Nenada Melhera ljubitelji sporta, prije svega fudbala u Mostaru pamte kao dugogodišnjeg golmana Lokomotive, èovjeka koji je na golu tog kluba stajao 17 godina, od èega je šest bio kapiten.
O godinama provedenim u Lokomotivi, Melher kaže:
- To su bile prekrasne godine, kad se fudbal jednostavno volio. Sjeæam se tih utakmica koje su se igrale na lešu, na 'starom Veležovom' nedeljom u deset sati ujutro, a na igralištu po 2000-3000 gledalaca. Kasnije se igralo u Rodoèu, pa je bilo i utakmica koje smo igrali pod Bijelim Brijegom. Prošao sam tri generacije u nekih 17 godina, šest godina sam bio kapiten. U svakoj generaciji je bilo sjajnih igraèa, i prije i poslije mene. Èak su neki, koji su poèeli svoju karijeru u Lokomotivi, uspjeli kasnije napraviti kvalitetnu karijeru. Ne treba zaboraviti ni sjajna trenerska imena koja su radila u Lokomotivi, od Peke Dilberoviæa, Micana Kordiæa, Krune Radiljeviæa, Fike Kalajdžiæa, Franje Džidiæa i drugih. Puno toga dobrog smo nauèili od trenera u Lokomotivi.
http://studio88.ba/bh/68/mo/22188/
___________________________________________________________________ - Ovdje u Mostaru i u vrletima suncane Hercegovine,oduvijek su se radjali stasiti i kršni momci,pa je njihov put do košarkaša bio i brži I lakši.
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane zalik13 dana 05-07-2011 u 07:51.
|
|
05-06-2011 20:18 |
|
zalik13
moforaja
|
|
|
05-09-2011 15:08 |
|
zalik13
moforaja
|
|
Izdanak škole Lokosa, blista u Èeškoj |
|
[B]Fudbalski klub Lokmotiva oduvijek je okupljala mlade talente, ali i fudbalske boeme. Lokosi su bili i ostali klub mostrske raje. Šef struènog štaba omladinske škole Lokosa je Mehmed Meša Agoviæ, bivši fudbaler, koji s velikim entuzijazmom radi s mladim igraèima, od kojih se dosta njih prebaèeno u prvi tim. [/B]
Fudbalski klub Lokmotiva oduvijek je okupljala mlade talente, ali i fudbalske boeme. Lokosi su bili i ostali klub mostrske raje. Šef struènog štaba omladinske škole Lokosa je Mehmed Meša Agoviæ, bivši fudbaler, koji s velikim entuzijazmom radi s mladim igraèima, od kojih se dosta njih prebaèeno u prvi tim.
vise na :
http://www.novasloboda.ba/clanak/citaj/13963/muamer-avdic-izdanak-skole-lokosa-blista-u-ceskoj
___________________________________________________________________ - Ovdje u Mostaru i u vrletima suncane Hercegovine,oduvijek su se radjali stasiti i kršni momci,pa je njihov put do košarkaša bio i brži I lakši.
|
|
05-11-2011 12:35 |
|
zalik13
moforaja
|
|
|
05-16-2011 11:26 |
|