250gr. secera
250 gr. oraha
100gr datula
150gr. smokava,
1 kora od limuna
2 manje oblatne.
Nacin pripremanja:
Uspinovati sa vrlo malo vode secer, pa zatim dodati sjeckane orahe.
Zatim dodati datule i smokve, koje su predhodno samljevene na masini za meso
ili narezane. Masu izmjesati pa dodati struganu koru od limuna. Sve dobro sjediniti,
uzeti dvije manje oblatne, namazati pekmezom i filovati ovim filom. Ostaviti da se
ohladi i stegne. Oblatne sjeci na stanglice i sluziti.
250gr. secera
250 gr. oraha
100gr datula
150gr. smokava,
1 kora od limuna
2 manje oblatne.
Nacin pripremanja:
Uspinovati sa vrlo malo vode secer, pa zatim dodati sjeckane orahe.
Zatim dodati datule i smokve, koje su predhodno samljevene na masini za meso
ili narezane. Masu izmjesati pa dodati struganu koru od limuna. Sve dobro sjediniti,
uzeti dvije manje oblatne, namazati pekmezom i filovati ovim filom. Ostaviti da se
ohladi i stegne. Oblatne sjeci na stanglice i sluziti.
Zvecka super recept, da jos imamo smokve , gdje bi nam kraj bio
bjeri zapaliste me dobro danas majke mi ha Tetku vidim trasu recu joj da ih napravi !!!! jer mi stara nije nesto za kolace aman a sto se tice slane hrane Razvaljuje !!!!!!