Zuta
miss foruma '03
Poruka: 1115
|
|
|
09-18-2003 12:59 |
|
Rondo
stalni dopisnik
Poruka: 1085
|
|
|
09-18-2003 13:11 |
|
Zuta
miss foruma '03
Poruka: 1115
|
|
|
09-18-2003 13:17 |
|
beli
moforaja
Poruka: 4109
|
|
|
09-18-2003 13:27 |
|
|
Evo i ovo pod kulturu, jer po meni tamo spada,..Na jednoj temi smo ja i Winetu malo otisli na neke junake, pa me zanima, cita li neko od vas chika i teta jos uvijek stripovi, jeli neko kolekcionar, koji su najdrazi junaci?
Ja bi izdvojio Dyilan Dog, i dobrog starog strica Martija,... Takodje i Nicka Raidera koji nazalost vise ne izlazi,... Inace, strip scena je osudjena na cekanje zakasnjelih brojeva iz Hrvatske, tako da sam zadnje stripove kupio na moru, i u imam slijedecih par mjeseci ono sto ce dolaziti u Mo.
Za pohvalu je tek jedan reprint Alana Forda koji radi beogradski Svet i koji kosta tek 2 KM, sto je najpristupacnije, iako kvaliteta stripa nije ni priblizna hrvatskom Ludensu...
Sto se tice kolekcionara, stripovi nikada nisu bili skuplji na trzistu, ali ima jedan Mirso u Sarajevu iza Mercatora, na pijaci alata, koji prodaje stripove po jedinstvenoj cijeni od 1 KM, i sto se mene tice, dosta sam nabavio kod njega,... Zanimljivo je da su svi 1 KM, bili oni glanceri ili bez pola stranica!
I evo za kraj ove moje mozda i uzaldune price o stripovima, da pohvalim i par albuma koje sam nabavio,..Sarajevo Tango, prica o ratu u Sarajevu, odlican album Hermanna, autora Jeremiaha. Takodje, dobio sam i iz USA par graphic novela, a za pohvalu je Vietnam Journal Dona Lomaxa (sjajna istinita prica o ratu, sa izvornim crtezom,...) te Queen & Country (kojeg sam ja dobio u odlicnom special izdanju, epizoda Operation: Broken ground) kojeg su radili Greg Rucka i Steve Rolson, i kojeg sam procitao desetak puta u manje od pola godina, i uvijek je zanimljiv,... Prica o nekoj cover ekipici britanske vlade,..S.I.S valjda,...
Eto, pa ako ima neko o stripu, sta bilo, kako bilo, dajte malo,...
___________________________________________________________________ UZORAK ZA ANALIZU NE PRILAZI MI BLIZU
NITI SPRIDA NITI STRAGA JER ĆES VIDIT` VRAGA
U LJUDSKOM IZDANJU,U OBLIKU MENE,
U OBLIKU JA, MOJA FACA,MOJE RUZNO LICE
ISPILJENA ČUKA,BULJI,BULJI BABA
JA SAM MALI ĐAVA
|
|
10-01-2003 17:29 |
|
|
A evo i par dobrih siteova,...
po meni najbolji internet site vezan za ovu umjetnost,... Sve sto trazite, naci cete tamo,...
Takodjer, postoji i nekoliko siteova o AF, a mislim da je jedan
Ima li koji kolekcionar? Neko ko pradje, razmjenjuje?
___________________________________________________________________ UZORAK ZA ANALIZU NE PRILAZI MI BLIZU
NITI SPRIDA NITI STRAGA JER ĆES VIDIT` VRAGA
U LJUDSKOM IZDANJU,U OBLIKU MENE,
U OBLIKU JA, MOJA FACA,MOJE RUZNO LICE
ISPILJENA ČUKA,BULJI,BULJI BABA
JA SAM MALI ĐAVA
|
|
10-01-2003 18:03 |
|
|
|
|