Anketa: smrtna kazna |
Da |
|
47 |
57.32% |
Ne |
|
35 |
42.68% |
Total: |
82 Votes |
100% |
Pipi Duga Carapa
SexNepoznat
Poruka: 2170
|
|
Ovdje je bio poznat slucaj "Patrick Dils"
Mozda nadjes nesto o tome na google-u.
U najkracem, pronadjeni lesevi dvoje djece i za ubistvo uptuze djecaka 17 godina starog.
Dijete stidljivo, povuceno, plasljivo.
Zavrsi na dozivotnoj robiji.
Ni sama ne znam koliko puta je ulagao zalbu, isao na vrhovni sud, nista.
Na kraju, jedan policajac, koji je bio prisutan prilikom istrage, penzionisan, progovori.
Kaze kako su malom namjestili zatvor jer je narod htio krivca.
Da masu nekih podataka optuzenikovom advokatu i na osnovu novih detalja ponovo otvore proces s novim dokazima.
Do tadasnji optzenik je oslobodjen svake krivice.
U medjuvremenu je proveo 15 godina u zavoru, u njemu bio silovan, zivot mu je unisten.
Ali ziv je.
Izasavsi na slobodu je pronasao novi posao, u drugom kraju drzave,zivi normalnim zivotom, koliko je moguce biti normalan...
Sta da je bio osudjen na smrt?
|
|
11-18-2008 22:38 |
|
Carmela
vjeciti optimist
Poruka: 7603
|
|
citat od Pipi Duga Carapa:
Ovdje je bio poznat slucaj "Patrick Dils"
Mozda nadjes nesto o tome na google-u.
U najkracem, pronadjeni lesevi dvoje djece i za ubistvo uptuze djecaka 17 godina starog.
Dijete stidljivo, povuceno, plasljivo.
Zavrsi na dozivotnoj robiji.
Ni sama ne znam koliko puta je ulagao zalbu, isao na vrhovni sud, nista.
Na kraju, jedan policajac, koji je bio prisutan prilikom istrage, penzionisan, progovori.
Kaze kako su malom namjestili zatvor jer je narod htio krivca.
Da masu nekih podataka optuzenikovom advokatu i na osnovu novih detalja ponovo otvore proces s novim dokazima.
Do tadasnji optzenik je oslobodjen svake krivice.
U medjuvremenu je proveo 15 godina u zavoru, u njemu bio silovan, zivot mu je unisten.
Ali ziv je.
Izasavsi na slobodu je pronasao novi posao, u drugom kraju drzave,zivi normalnim zivotom, koliko je moguce biti normalan...
Sta da je bio osudjen na smrt?
Zato se meni nikad nije sviðalo da porota, ljudi dakle koji veze s pravom nemaju, igraju ulogu u službenom osuðivanju. Svaka država na ovoj planeti ima odvjetnièke komore i udruge koje su jedine mjerodavne da nekog osude ili oslobode. Ovo s porotom meni lièi na ona suðenja od prije par stotina godina kad je masa kamenovala vještice i slièno. Hoæu reæi da bi se sigurno mnogo manje osuðivali nevini ljudi kad bi se porota sastojala od ljudi koji se bave pravom.
11-19-2008 08:46 |
|
Sunshine
moforaja
Poruka: 2365
|
|
|
11-19-2008 12:41 |
|
|
|