prowler2
moforaja
Poruka: 5249
|
|
da vam ja kazem a americkom narodu. tu zivim vec puno godina I pozvan sam da kazem.
amerkinaci su generalno dobri, plemeniti ljudi bez predrasuda. mislim, kao narod I koa pojedinci.
oni stvarno zele da pomognu drugim ljudima.
druga je stvar americka politika, to je druga tema. jedna stvar su ljudi, potpuno druga stvar je politika drzave.
iako ces cesto cuti id nasih da su amerikanci vaki naki glupi, sebicni, izmanipulisani ... to absolutno nije istina, nego mi vidimo samo ono negatovno u americi.
nas narod je u puno vecoj mjeri izmanipulisan od amerikanaca od strane politicara, vjerskih vodja, ma nema ko nas ne manipulise. Nishta drugo nego I ja zivim u Usa dosta vremena I moja je zena muslimanka I nikada , ama bash nikada nije imala neku neprijatnost. Mada su se neki chudili kad su saznali da je ona I njena prijateljica sa kojom radi isto muslimanka. Ono , vjerovatno su ochkivali neshto drugachije. Mada ovo mogu rechi samo za nashe ljude iz Bosne. Bilo je nekih problema kad je jedan irachanin kleknuo ispred ulaza za radnike I pocheo klanjati. Neki su dobacivali neshto ali su bili sankcionisani od strane menadzera u toj firmi.
|
|
12-11-2013 20:29 |
|
|
|
|
|