Stari Grad
moforaja
Poruka: 10597
|
|
Svaki komentar na ovo je valjda suvišan...
citat èlanka sa linka:
http://www.depo.ba/sport/jasno-je-da-joj-gospodi-iz-sarajeva-zrinjski-sa-svojim-predznakom-trn-u-oku
"MILE PEHAR PIŠE NA FACEBOOKU: Jasno je da je j...oj gospodi iz Sarajeva Zrinjski sa svojim predznakom 'trn u oku'
Petak | 30.09.2011.
Nakon što je suspendovan, jer je pokušao pomoæi huliganima u batinanju fudbalera Veleža, na svojoj "Facebook" stranici se oglasio bivši mladi reprezentativac BiH Mile Pehar "
Pehara tvrdi da ga "boli" kazna od 10 hiljda KM i pet utakmica bez publike, koju je Disciplinska komisija NSBiH izrekla Zrinjskom.
"Kazna kakvu nitko nije oèekivao, ali nakon svih puno veæih nereda na stadionima širom BiH na nekom su se 'kola morala slomiti'. Ova i ovakva liga nema više nikakvog smisla, jer oèito je da radi protiv interesa HŠK Zrinjski, a visina kazne koja je danas izreèena to potvrðuje", napisao je Pehar.
Zanimljivo je da niti jednom rijeèju nije pomenuo svoj sramni postupak.
"Jasno je da j...oj gospodi iz Sarajeva Zrinjski sa svojim predznakom 'trn u oku', i da se sa njim obraèunavaju gdje god stignu. Nakon svih poniženja koja je HŠK Zrinjski doživio na gostovanjima u gradovima pod bošnjaèkom kontrolom uslijedila je kazna kakvu do sada niko još nije dobio. Ne braneæi nikoga samo æemo napomenuti da u neredima koje su izazvali naši navijaèi nitko nije povrijeðen, te da su neredi trajali nekoliko minuta", piše Pehar.
Pokušaj udaranja igraèa Veleža za ovog igraèa Zrinjskoj nije, dakle, ništa veliko. On se obraæa i NSBiH, a ovim rijeèima sam je sebe za sva vremena, ako "ima pameti" u tom Savezu, ispisao iz redova reprezentativaca BiH.
"Gospodo iz NS BiH Vi ste ništa drugo nego interesna skupina koja radi za svoj osobni boljitak, a po nalogu nekoliko Vaših klubova. HŠK Zrinjski je preživio puno veæe torture i zabrane od ovih vaših, pa æe preživjeti i ove. Osobno æemo se pobrinuti da svi snimci nereda koji su se desili u BiH doðu do FIFE i UEFE, skupa sa snimkom nereda za koji je kažnjen naš klub. Pa ukoliko oni odluèe da je trominutni prekid utakmice u Mostaru puno veæi prekršaj od divljanja navijaèa po Sarajevu , Istoènom Sarajevu ili Banjoj Luci koji su trajali satima onda æemo shvatiti da je kazna poštena i normalna", piše Pehar.
Svoj tugaljivu prièu Pehar završava nedvosmislenom porukom u komentarima na svoj tekst: "Zrinjski u Hrvatskoj nogometnoj ligi", dok ga je izvijesna Anja Pehar podržala sa sramnom parolom i "Nož, žica, Srebrenica".
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
09-30-2011 23:42 |
|
Stari Grad
moforaja
|
|
A, izvinjavamo se debelo na velikoj grešci... , tj. što novinar Avaza ne razlikuje "lajk" stranicu od njegove zvaniène stranice na fejsu...
I taj demant èini ovakvu stranicu boljom, ili opravdanijom? "Nož, žica, Srebrenica" kao komentar i lajkovanje je isto fabrikacija?
Jes da ni ja ne fermam pouno tu novinsku produkciju (i organizaciju) gore pomenutu, ali mi je sve ovo nekako "presmiješno"....
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
|
|
10-01-2011 10:01 |
|
ULTRAS
ne more meda
Poruka: 41
|
|
A, izvinjavamo se debelo na velikoj grešci... , tj. što novinar Avaza ne razlikuje "lajk" stranicu od njegove zvaniène stranice na fejsu...
I taj demant èini ovakvu stranicu boljom, ili opravdanijom? "Nož, žica, Srebrenica" kao komentar i lajkovanje je isto fabrikacija?
Jes da ni ja ne fermam pouno tu novinsku produkciju (i organizaciju) gore pomenutu, ali mi je sve ovo nekako "presmiješno"....
Bi li ti volio da ti netko stavlja rijeci u usta? Pretpostavljam da ne.
U clanku se blati momak koji je vec nepromisljenim cinom zapecatio svoju profesionalnu karijeru, zar mu jos treba da ga ovog puta bez razlozno nepismeni novinarcic reseta na naslovnici zutog medija.
Ili da ti nacrtam s primjerom
http://www.facebook.com/profile.php?id=1309812655&sk=wall
gdje ima stvarno zanimljivih komentara, taman u rangu s "Noz, zica...", a nitko ne zna tko to sebi daje za pravo da se predstavlja kao "Velez Mostar" i da onakve stvari pise.
Ili trebas jos primjera, na sve tri strane prisutnih "hejt" FB grupa i stranica?
___________________________________________________________________ Ne plaèi mama molim te / nemoj se brinut znaj da volim te / jer on je meni sreæa sva / moja ljubav jedina / suze mi teku kad izgube / osmijeh na licu kad bolji je / ti ne razumiješ što je to / on je cijeli život moj / ne brini tata molim te / nedjelja sveta je za mene / ali razumi jednom to / svetinja i gotovo / lisice na rukama / plava koverta na vratima / suze majci u oèima / al opet vratit æu se ja / mogu da me osude / cijeli život da me zatvore / al opet æu po svom / mogu da mi popuše
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane ULTRAS dana 10-01-2011 u 10:44.
|
|
10-01-2011 10:42 |
|
Stari Grad
moforaja
|
|
Bi li ti volio da ti netko stavlja rijeci u usta? Pretpostavljam da ne.
U clanku se blati momak koji je vec nepromisljenim cinom zapecatio svoju profesionalnu karijeru, zar mu jos treba da ga ovog puta bez razlozno nepismeni novinarcic reseta na naslovnici zutog medija.
Ili da ti nacrtam s primjerom
http://www.facebook.com/profile.php?id=1309812655&sk=wall
gdje ima stvarno zanimljivih komentara, taman u rangu s "Noz, zica...", a nitko ne zna tko to sebi daje za pravo da se predstavlja kao "Velez Mostar" i da onakve stvari pise.
Ili trebas jos primjera, na sve tri strane prisutnih "hejt" FB grupa i stranica?
Primjeri koje si naveo nièim ne opravdavaju ovu "lajk" stranicu, ako je to veæ ona, tj. neka pisanja na njoj.
Niti išta šta pokušavate navesti može opravdati i odsustvo njegovog ograðivanja od neumjesnih komentara na bilo kojoj fb stranici, pa i "lajk" stranici posveæenoj ovom liku, na kojoj je on sigurno odsutan kao i èitaè i posmatraè...
a ta taktika koju ti furaš - u stilu - nismo samo mi - i oni su - je izlizana i lako prepoznatljiva.
Tema je ovdje o dogaðanjima vezanim za njegov "ispad" - za koji bi se negdje drugo snosila i krivièna odgovornost, ako se to veæ ne potegne. A ne o bunarenju fotografija za koje se kaže da su paljenje zastava, a niðe ni dima ni plamena na fotkama.
Dalje, navod o tome kako je jednim "nepromišljenim" potezom on zapeèatio svoju karijeru:
Znaèi bilo bi promišljeno da je on osjeæao i mislio istu stvar, a nastupio kao hinjavac i bio ravnodušan i ležeran pred napadom na igraèe Veleža?
Po nekima ( i "obrnutoj logici") je njegov potez i za pozdraviti, jer je on ovim èinom nedvosmisleno rekao neke stvari o svom karakteru - šta on (izgleda) u suštini i osjeæa i misli - jer nemojmo se zavaravati - onakve stvari se ne èine ni sluèajno ni bez namjere.
Po nekoj definiciji normalnog i ljudskog, pa i sportskog je potrebna debela doza poremeæenosti da se onako nešto uèini u dresu svog kluba.
Meðutim, jako je jasno odavno da sve ovo niti ima veze ni sa ljudskim, ni s normalnim, a pogotovu ne sportskim.
Oko toga se sigurno možemo složiti, zar ne?
broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Stari Grad dana 10-01-2011 u 11:52.
|
|
10-01-2011 11:34 |
|
ria
miss foruma 2010
Poruka: 3067
pokretac teme
|
|
|
10-01-2011 12:16 |
|
Stari Grad
moforaja
|
|
A ne o bunarenju fotografija za koje se kaže da su paljenje zastava, a niðe ni dima ni plamena na fotkama.
Ocekivao sam da s druge strane imam normalnog, a ne neREALNOG sugovornika, ali si ovom recenicom "nedvosmisleno rekao neke stvari o svom karakteru - šta ti (izgleda) u suštini i osjeæaš i misliš ".
Jok eto, vezali je s ljiljanima i zastavom SR BiH.
E da, sta mislis da napravim FB stranicu "Stari Grad mrzi sve hrvate i protivi se da ikad zaigraju u Velezu jer su okupatori i fasisti", pa se ti ogradi?
Prvo, ULTRAS, iskreno reèeno su one fotografije dibidus bezveze kao neki dokazni materijal (dokaz za šta, za "antihrvatski" karakter i tradiciju Veleža ? ), a ako je zastava republike Hrvatske paljena, onda je to stvarno isto bezveze i spuštanje na isti nivo sa mrziteljima sporta i Mostara.
Da ja osjeæam i mislim nešto na što ti pokušavaš aludirati, onda mi ni porodica, a ni krug prijatelja (koji nije mal) ne bi izgledao onako kako izgleda, tako da tu bauljaš u mraku, bojim se...
Tako da ti je to potpuno nepotreban pokušaj spuštanja nivoa ove, ionako tužne "debate".
Za tvoju zadnju primjedbu za tu stranicu - pa stranica koja je posveæena mladom Peharu nije napravljena od nekog ko mu želi nauditi, nego od njegovih fanova i obožavatelja, tako da (iako shvatam u potpunosti poentu sa tvojim poreðenjem) - teško da možemo govoriti o tom da je on bio u potpunosti nesvjestan i svog medijskog imidža.
Isto kao što ne mislim da se kod onog pokušaja podapinjanja radilo samo o trenutaènom hiru, ili trenutaènoj neuraèunljivosti.
broj ispravljanja poruke: 2, zadnji put od strane Stari Grad dana 10-01-2011 u 14:07.
|
|
10-01-2011 12:40 |
|
|
|
|
|